Quantcast
Αυτή ήταν η έκπληξη του Ερντογάν: Η Τουρκία έχει κάνει τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα - enikonomia.gr
share

Αυτή ήταν η έκπληξη του Ερντογάν: Η Τουρκία έχει κάνει τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

δημοσιεύτηκε:

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του Bloomberg με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακοινώνει πριν από λίγο ότι «η Τουρκία έχει κάνει τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα». «Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για τη χώρα μας», είπε επίσης ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την ομιλία του αναφέροντας πως η ανακάλυψη έγινε από το Φατίχ που άρχισε τις έρευνες στις 20 Ιουλίου.

Το κοίτασμα φυσικού αερίου εντοπίστηκε στο θαλάσσιο τομέα «Δούναβης-1», σε απόσταση περίπου 145 χιλιομέτρων βόρεια από την παραλιακή πόλη Ζόνγκουλντακ, κοντά στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Τουρκίας με την Βουλγαρία, στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας αναφέροντας πως το κοίτασμα ανέρχεται στα 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Η ανακοίνωση, όπως αναμενόταν, έγινε σε πανηγυρικό κλίμα στο ανάκτορο του Ντολμάμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία σχεδόν σύσσωμης της τουρκικής κυβέρνησης.

«Η Τουρκία εξαρτάται από εξωτερικές πηγές για την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τώρα η Τουρκία αναπτύσσει την εθνική της ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική», είπε ακόμη ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος ανέφερε επίσης πως «περιμένουμε τα ίδια καλά νέα από τη Μεσόγειο Θάλασσα»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.