Quantcast
Νεχάμερ: Η Αυστρία προσφέρει 2 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - enikonomia.gr
share

Νεχάμερ: Η Αυστρία προσφέρει 2 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

δημοσιεύτηκε:

Με δυο εκατομμύρια ευρώ ενισχύεται η Ελλάδα από την Αυστρία ως συμβολή στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση και τα αποτελέσματά της. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο, μαζί με τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και Γιώργο Κουμουτσάκο, αντίστοιχα.
Οι τρεις άνδρες συναντήθηκαν και με το δήμαρχο του νησιού, Σταμάτη Κάρμαντζη.
Ο Ν. Μηταράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Αυστρία, από την πρώτη στιγμή, έδειξε την έμπρακτη αλληλεγγύη της στην προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων. Όταν δεχθήκαμε, στα τέλη Φεβρουαρίου, την ασύμμετρη απειλή από τη γείτονα χώρα, η οποία προσπάθησε να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο για την επίτευξη γεωπολιτικών επιδιώξεων, η Αυστρία δεν μας στήριξε μόνο πολιτικά, αλλά και έμπρακτα με την αποστολή επίλεκτων μονάδων των Σωμάτων Ασφαλείας της στην πρώτη γραμμή. Η επίσκεψη του κ. Νεχάμερ καταδεικνύει την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το γεγονός ότι η χώρα μας έχει και χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Σύνορα που φυλάει με αποφασιστικότητα και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, με αποτέλεσμα οι ροές στα νησιά να είναι σχεδόν μηδενικές από τον Μάρτιο και μετά. Επίσης, η επίσκεψη αυτή καταδεικνύει την αλληλεγγύη της Ευρώπης στο γεγονός ότι τα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σήκωσαν όλο το βάρος της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης. Ένα γεγονός που θέλουμε να αποτελέσει άμεσα παρελθόν. Πλέον, με την προστασία των συνόρων, με την επιστροφή όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, με την αποσυμφόρηση των νησιών, απαλύνουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Αυστρία για τη δωρεά της με σκοπό την υποστήριξη υγειονομικών μονάδων. Μια δωρεά που θα χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και για το νησί μας».
Ο κ. Νεχάμερ, με τη σειρά του, τόνισε ότι «είναι βαθύτατα εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται οι κάτοικοι της Χίου τις προκλήσεις της μεταναστευτικής κρίσης στο νησί». Επιπλέον, επεσήμανε πως «θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων» και συμπλήρωσε πως «επιλέγουμε να βοηθήσουμε εμπράκτως την Ελλάδα και όχι μόνο να μένουμε σε συζητήσεις».
«Γι’ αυτόν τον λόγο, προσφέρουμε δυο εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να τα αξιοποιήσει για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης» κατέληξε ο Αυστριακός υπουργός.Τέλος, ο κ. Κάρμαντζης σημείωσε πως «ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης» και προσέθεσε ότι «ενώνοντας δυνάμεις, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί εδώ και έξι χρόνια».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.