Quantcast
Σχολεία: Η έκκληση Μητσοτάκη για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά - Τι είπε για το μέγεθος των τάξεων - enikonomia.gr
share

Σχολεία: Η έκκληση Μητσοτάκη για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά – Τι είπε για το μέγεθος των τάξεων

δημοσιεύτηκε:

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία. Είναι μία πολιτική που ακολουθούν όλες οι χώρες του κόσμου. Δεν θέλουμε τα παιδιά στο σπίτι, δεν θέλουμε να διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Αναγνωρίζουμε απόλυτα ότι η τηλεκπαίδευση μπορεί να είναι επικουρικά αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει το σχολείο. Όλα θα είναι έτοιμα» είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στη ΔΕΘ.

«Η Ελλάδα εξ όσων γνωρίζω είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα η οποία παρέχει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δωρεάν μάσκες. Δεν ήταν εύκολο να οργανωθεί αυτή η διανομή των μασκών σε όλη την επικράτεια ώστε να είμαστε έτοιμοι αύριο. Θα είμαστε έτοιμοι με τις μάσκες στα σχολεία χρόνια και θέλω να ευχαριστήσω την ΚΕΔΕ, η οποία έβαλε πλάτη» ενώ ευχαρίστησε και τον κ. Γεραπετρίτη ο οποίος, όπως είπε, έμεινε ξάγρυπνος για να γίνουν όλα σωστά. «Ταυτόχρονα θα έχουμε και τα παγούρια για τα παιδιά για τα οποία πολλά ειρωνικά σχόλια άκουσα. Πλην όμως αποτελεί μία κίνηση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η οποία στέλνει ένα διπλό μήνυμα στα παιδιά. Ότι πρέπει να προσέχουν το πώς πίνουν νερό και ότι αφήνουμε πίσω τα πλαστικά μιας χρήσης» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση προς όλους. «Ο λόγος που επιμένουμε στη χρήση μάσκας είναι ότι μας υποδεικνύουν οι ειδικοί ότι είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για να μπορέσουμε να προστατευτούμε από ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού. «Ξέρω ότι η μάσκα είναι άβολη και δεν είναι ευχάριστο να τη φοράς για μία ολόκληρη μέρα. Όμως αυτό μας λένε οι ειδικοί και θα ζητήσω πραγματικά από όλους να συμμορφωθούν με αυτές τις υποδείξεις γιατί είναι για το καλό τους. Είναι για το καλό των παιδιών των γονέων αλλά και των παππούδων» υπογράμμισε.

«Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον κορονοϊό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τον ιό πίσω στο σπίτι, στους γονείς και κυρίως στους παππούδες και τις γιαγιάδες οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι. Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί υπέδειξαν τη χρήση μάσκας σε όλες τις ηλικίες», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται για το αν τα μικρά παιδιά μπορούν να φορούν μάσκα, είπε : «Έχω δει πολλά μικρά παιδιά τα οποία έχουν δει με ενθουσιασμό τη μάσκα και τη βλέπουν και λίγο σαν παιχνίδι και οι εκπαιδευτικοί θα είναι δίπλα τους να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Για το μέγεθος των τάξεων

«Ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε τις μάσκες ήταν πολύ απλός. Ήταν πρακτικά αδύνατο να δημιουργήσουμε εντός λίγων μηνών τόσες πρόσθετες τάξεις ώστε να μοιράσουμε τα παιδιά σε μικρότερα τμήματα. Όπως και κρίθηκε ότι δεν θα ήταν σωστό να επεκτείνουμε τη σχολική μέρα γιατί αυτό θα δημιουργούσε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και ειδικά στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Επιλέχθηκε λοιπόν αυτή η λύση, και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν κάποια κρούσματα. Υπάρχουν όμως πολύ αυστηρά πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ για το πώς κλείνουν οι τάξεις τμήματα και σχολεία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε εκκρεμότητα. Υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας όπως η Λέσβος και η Πέλλα όπου τα σχολεία δεν θα ανοίξουν αμέσως. Είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι κάνουμε» συμπλήρωσε.

«Υπάρχει μία γενικότερη αντίληψη στην κοινωνία ότι στο δεύτερο κύμα δεν τα πήγαμε τόσο καλά όσο στο πρώτο. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει δεύτερο κύμα παντού σε όλο τον κόσμο και ο πιο σκληρός δείκτης είναι οι θάνατοι κατά εκατομμύριο πληθυσμού και όπως όλα δείχνουν τα έχουμε πάει καλύτερα στο δεύτερο κύμα από ότι στο πρώτο. Είμαστε έτοιμοι σήμερα με πρόσθετους γιατρούς και νοσηλευτές», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.