Quantcast
Θεοδωρικάκος στον Realfm: Αναγκαία η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας - Τι είπε για τις προσλήψεις - enikonomia.gr
share

Θεοδωρικάκος στον Realfm: Αναγκαία η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας – Τι είπε για τις προσλήψεις

δημοσιεύτηκε:

“Στην παρούσα φάση πρέπει να ξαναγυρίσουμε στους παράγοντες που οδήγησαν στην επιτυχία της πρώτης φάσης. Στην πρώτη φάση είχαμε σχέδιο, αντανακλαστικά, ενότητα ως κοινωνία, υπευθυνότητα ως πολιτικό σύστημα και μεγάλη αλληλεγγύη. Κάπως έτσι θεωρώ ότι πήγαμε μέχρι τα τέλη Μαΐου με πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα. Το καλοκαίρι, έχω την αίσθηση ως πολίτης περισσότερο, ότι υπήρξε γενικότερη χαλάρωση στην κοινωνία και σε όλους μας, αν θέλετε. Ίσως υπήρξε η αίσθηση ότι είχαμε νικήσει τονκορονοϊό, ενώ πρόκειται για έναν πολύ επικίνδυνο και αόρατο εχθρό, ο οποίος τώρα έχει επιστρέψει και αποτελεί μια τεράστια απειλή. Αυτό που θέλω σήμερα να επισημάνω είναι ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, ” δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
“Μεθαύριο, Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο, ένα από τα θέματα που θα συζητηθεί θα είναι ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων για το 2021, προγραμματισμός που περιλαμβάνει πολύ ισχυρή ενίσχυση του τομέα της υγείας. Στο υγειονομικό κομμάτι έχει υπάρξει σοβαρή προετοιμασία και πολύ μεγάλη αύξηση των ΜΕΘ, από ότι υπήρχαν. Δεύτερον, όσον αφορά τα ΜΜΜ, επίκειται επίσης η πρόσληψη οδηγών και η αύξηση του αριθμού των λεωφορείων που θα κυκλοφορών και στο ζήτημα των σχολείων έχουν παρθεί μια σειρά μέτρων. Πήραμε 9.500 καθαρίστριες για να κρατήσουμε καθαρά τα σχολεία μας, αυξάνοντας κατά 1.500 τις καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης σε σχέση με πέρσι. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστώ ότι είναι όλα τέλεια και οφείλουμε όλοι μας, όλοι οι υπουργοί, η αυτοδιοίκηση, η κοινωνία, οι πάντες να δράσουμε με σχέδιο, ενωμένοι και με πειθαρχία για να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και να αποφύγουμε τα χειρότερα σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό” σημείωσε.
Ερωτηθείς για τις μάσκες απάντησε ότι “αρμοδιότητα του ΥΠΕΣ σε αυτό το θέμα ήταν να χρηματοδοτήσει αυτή την υπόθεση. Τίποτε άλλο και αυτό έγινε μέσα σε 24 ώρες. Ως γονιός και εγώ περιμένω από την ΚΕΔΕ να ολοκληρώσει σε συνεργασία με την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας αυτή τη διαδικασία”.
Σχετικά με την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας ανέφερε ότι “επίκειται η μεταβολή αρμοδιοτήτων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο ένα αντικείμενο είναι η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας. Θεωρούμε ότι την περίοδο της πρώτης φάσης του κορονοϊού αποδείχτηκε πόσο αναγκαία είναι η δημοτική αστυνομία. Σήμερα, λίγοι δήμοι έχουν επαρκή δημοτική αστυνομία, το μεγάλο βάρος του ελέγχου των μέτρων για τον κορονοϊό πέφτει πάνω στην ΕΛ.ΑΣ.”.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.