Quantcast
Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποια έγγραφα χρειάζονται για τις μετακινήσεις μετά τις 00:30 - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός – Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποια έγγραφα χρειάζονται για τις μετακινήσεις μετά τις 00:30

δημοσιεύτηκε:

Το νυχτερινό shutdown που επιβάλλεται στις περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο από τις 00:30 έως τις 5 π.μ. για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού δεν σημαίνει επιστροφή στην περίοδο των sms, όταν οι πολίτες έπρεπε να αιτιολογήσουν την έξοδο από την οικία τους μέσω μηνύματος ή γραπτής δήλωσης. Από το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις συγκεκριμένες ώρες εξαιρούνται όσοι εργάζονται νύχτα, οι οποίοι εντούτοις πρέπει να φέρουν αποδεικτικό έγγραφο από τον εργοδότη τους σε περίπτωση ελέγχου. Αντίστοιχα, ελεύθερα κυκλοφορούν τις ώρες απαγόρευσης και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Στα έγγραφα που χρειάζονται κατά τις μετακινήσεις μετά τις 00.30 αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως τόνισε ο ίδιος, “τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν, θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, πού εργάζεται και πού τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας. Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί από τις 00:30 μέχρι τις 05:00».

Πού θα ισχύσει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας
Το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες αφορά σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Συγκεκριμένα: Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα, Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα.
Επίπεδο 4: Καστοριά, Κοζάνη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.