Quantcast
Κορονοϊός: Αυτός είναι ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο συναγερμού - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο συναγερμού

δημοσιεύτηκε:

Νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας για τον κορονοϊό ισχύει από σήμερα, Δευτέρα. Ο χάρτης επικαιροποιήθηκε λόγω των αλλαγών που συντελούνται στην επιδημιολογική εικόνα ανά την Ελλάδα, με αποτέλεσμα σε άλλες περιοχές να υπάρχει αύξηση του επιπέδου επικινδυνότητας και σε κάποιες μείωση. 

– Το επίπεδο συναγερμού αυξάνεται στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας και Σποράδων, οι οποίες ανεβαίνουν και περνούν στο επίπεδο 2-Επιτήρησης (κίτρινο) από το επίπεδο 1-Ετοιμότητας (πράσινο). Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση των Σποράδων, η αναβάθμιση αφορά μόνο στη Σκιάθο και όχι στη Σκόπελο και στην Αλόννησο που παραμένουν πράσινες.
– Παράλληλα οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Καρδίτσας, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου, που ήταν στο επίπεδο 3, δηλαδή στο πορτοκαλί, κατεβαίνουν βαθμό συναγερμού και περνούν στο επίπεδο 2, δηλαδή στο κίτρινο.
– Όσον αφορά στα νησιά της Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, παρόλο που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής, με δεδομένη τη μη χωροταξική τους εγγύτητα με τις μητροπολιτικές ηπειρωτικές ενότητες, πηγαίνουν από το πορτοκαλί στο κίτρινο. Δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 στο επίπεδο 2, πλην της Σαλαμίνας που σχετίζεται με μετακινήσεις από και προς τον Πειραιά.
– Στο πράσινο από το κίτρινο, δηλαδή στο επίπεδο 1 από το επίπεδο 2, κατεβαίνουν και περνούν οι- Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Λακωνίας και Πάρου.
– Επίσης, πράσινες από πορτοκαλί, γίνονται από τη Δευτέρα οι Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Κέας-Κύθνου, δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3-Αυξημένης Επιτήρησης, στο επίπεδο 1-ετοιμότητας.
Συνολικά, το επίπεδο συναγερμού αλλάζει σε 24 από τις 74 συνολικά Περιφερειακές Ενότητες της χώρας με 13 Περιφερειακές Ενότητες να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα και να κατεβαίνουν επίπεδο συναγερμού, ενώ σε 11 Περιφερειακές Ενότητες να αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.