Quantcast
Κορονοϊός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης ενός μήνα - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης ενός μήνα

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα αναμένεται να προχωρήσει στις ανακοινώσεις νέων μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του κορονοϊού ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την αναβολή που υπήρξε εξαιτίας του μεγάλου σεισμού ανοιχτά της Σάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο δράσης ενός μήνα θα στηρίζεται σε έναν συνδυασμό στοχευμένων μέτρων και οριζόντιων παρεμβάσεων. Μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ των 1.690 κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες να υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό πλάνο των μέτρων με την περαιτέρω αυστηροποίηση κάποιων εξ αυτών.

– Καταρχάς η χρήση της μάσκας παντού, σε όλες τις περιοχές, ακόμη και σε όσες βρίσκονται σε χαμηλό κίνδυνο, θεωρείται δεδομένο ότι θα επιβληθεί.
– Η εστίαση βρίσκεται στο επίκεντρο. Όπως προκύπτει από πληροφορίες, η μία πρόταση που βρισκόταν αρχικά στο τραπέζι είναι να κλείνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21.00 ή 21:30 και να ακολουθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22.00 σε όσες περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στο “πορτοκαλί”. Ωστόσο, από χθες έγινε γνωστό ότι θα ανακοινωθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα με ολικό κλείσιμο της εστίασης για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με στόχο να “πέσουν” οι μολύνσεις.
– Οι ειδικοί έχουν προτείνει επίσης ένα οριζόντιο μέτρο και αφορά στην αναστολή των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων.
– Επίσης εξετάζεται το “λουκέτο” σε μουσεία, θέατρα, κινηματογράφους της Αττικής και της Β. Ελλάδος.
– Στο τραπέζι βρισκόταν και η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, ειδικά από τις “πορτοκαλί” σε άλλες περιοχές, όμως κάτι τέτοιο συναντά τεχνικές δυσκολίες.
– Επιπλέον αναδιαμορφώνεται ο χάρτης επικινδυνότητας, με δύο επίπεδα συναγερμού “επιτήρησης” και “αυξημένου κινδύνου”, δηλ. με συγχώνευση των πράσινων – κίτρινων και των πορτοκαλί- κόκκινων περιοχών.
– Τέλος αναμένεται να ανακοινωθεί αύξηση της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.