Quantcast
Πέτσας για Τουρκία: Η "διπλωματία των Navtex" οδηγεί σε ένταση και σύγκρουση - Το θέμα είναι πια ευρωπαϊκό - enikonomia.gr
share

Πέτσας για Τουρκία: Η “διπλωματία των Navtex” οδηγεί σε ένταση και σύγκρουση – Το θέμα είναι πια ευρωπαϊκό

δημοσιεύτηκε:

“Το θέμα της Τουρκίας έχει ξεφύγει από τα διμερείς σχέσεις, είναι ευρωπαϊκό, και αγγίζει τις ευρωτουρκικές σχέσεις είτε αυτό έχει να κάνει με τα γεωπολιτικά συμφέροντα, είτε με την οικονομική συνεργασία, είτε με το μεταναστευτικό” ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας στη σκιά της τουρκικής Navtex.

«Στο παρελθόν είχαμε κτίσει πάνω στα ερείπια μια καλή συνεργασία οι δυο λαοί και οι δύο χώρες, τη λεγόμενη ‘’διπλωματία των σεισμών’’, κάτι που οδήγησε σε ύφεση και ειρήνη. Η ‘’διπλωματία των Navtex’’ οδηγεί σε ένταση και σύγκρουση, κι αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Ας αφήσουμε τα προκλητικά θέματα που οδηγούν σε στρατικοποίηση που κανείς δε θέλει και ας προχωρήσουμε σε ειλικρινή συζήτηση» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Οι διερευνητικές επαφές είναι στο τραπέζι, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, το πλαίσιο είναι συγκεκριμένο ας κλείσουμε τη μοναδική διαφορά την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών ως αφετηρία καλής συνεργασίας για τους λαούς της ανατολικής Μεσογείου.
Μέτρα στήριξης
Όπως ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας το ποσό των 2,3 δισεκ. ευρώ που ανακοίνωσε το Σάββατο ο Χρήστος Σταϊκούρας για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό θα διευρυνθεί, αν παραστεί ανάγκη. «Πρόκειται για 2.000 ευρώ μίνιμουμ στην εστίαση, ακόμα και για ένα μικρό καφέ. Θα είμαστε δίπλα στον κλάδο της εστίασης» διαβεβαίωσε.

Πηγή: ΣΚΑΪ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.