Quantcast
Γιούνκερ: 35 δισ. ευρώ στην Ελλάδα αν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις! - enikonomia.gr
share

Γιούνκερ: 35 δισ. ευρώ στην Ελλάδα αν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις!

δημοσιεύτηκε:

Για το πόσο πολύ ανησυχεί «μέρα και νύχτα» (στο 8ο λεπτό του video) για την Ελλάδα μίλησε την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έπειτα από τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες.  

Μιλώντας στους ευρωβουλευτές, που συζητούν το επενδυτικό σχέδιο του για την ΕΕ, ο κ. Γιούνκερ είπε μάλιστα, ότι δεν χαιρόταν καθόλου που βρισκόταν εκεί σήμερα γιατί, όπως εξήγησε, ήταν άυπνος από τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στην πρώτη του τοποθέτηση στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι «απαιτητικές» και σημείωσε πως μπορούσε να μείνει μόλις μία ώρα στο ΕΚ και ότι έπρεπε να αποχωρήσει προκειμένου να προετοιμαστεί για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων, ώστε να υπάρξει συμφωνία.

«Δεν δέχομαι να λέγεται ότι η Επιτροπή επιβάλλει την Ελλάδα θεραπεία λιτότητας. Μπορούμε να παρέχουμε 35 δις ευρώ στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.