Quantcast
Lockdown: Τα μέτρα που θα ισχύουν έως τις 7 Ιανουαρίου - Κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία - Τι προβλέπεται για τις μετακινήσεις - enikonomia.gr
share

Lockdown: Τα μέτρα που θα ισχύουν έως τις 7 Ιανουαρίου – Κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία – Τι προβλέπεται για τις μετακινήσεις

δημοσιεύτηκε:

Τον «οδικό χάρτη» για μια «σταδιακή και ασφαλή» επιστροφή στην καθημερινότητα, έδωσε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως ανακοίνωσε, έπειτα από τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί:

-Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

-Θα παραμείνουν κλειστά η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην αυτών που και σήμερα συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα (πρωτάθλημα Super League σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ).

-Παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί και της απαγόρευσης των συναθροίσεων.

-Διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία.

-Νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες για τι θα συμβεί με τις Εκκλησίες, αλλά και τα κομμωτήρια και τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι “συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας από την εφαρμογή του δεύτερου καθολικού lockdown» επισήμανε τονίζοντας ότι «και στη χώρα μας όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βοήθησε στην τιθάσευση αρχικά και στην πτώση των κρουσμάτων στη συνέχεια. Όμως η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή.

Όπως είπε, είναι πιο αργή απ’ όσο αναμενόταν “εξαιτίας και της κόπωσης όλων μας μετά από δέκα μήνες μάχης με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον κορονοϊό. Είναι ενδεικτικό ότι συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20% ενώ τα περιοριστικά μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια”. Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα υπάρχει μία σχετική σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση του κυλιόμενου μέσου όρου των κρουσμάτων. Επίσης οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των κενών απλών κλινών covid 19. Ωστόσο, όπως είπε, η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, παρά την μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Οι γιατροί και το ιατρικό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώζουν ζωές. Η προστασία της δημόσιας υγείας και την ανθρώπινης ζωής δεν μπαίνει σε ζυγαριά, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και συμπλήρωσε ότι η επάνοδος θα γίνει σταδιακά και με ασφάλεια.

Δείτε το βίντεο με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.