Quantcast
Κορονοϊός: Με σχέδιο και αυστηροποίηση των μέτρων οι γιορτές - Γιατί ανησυχούν στην κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Με σχέδιο και αυστηροποίηση των μέτρων οι γιορτές – Γιατί ανησυχούν στην κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Crash test αποτελούν για την κυβέρνηση οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς υπάρχει ανησυχία για το κατά πόσο θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και για το εάν θα αποφευχθούν μεγάλες συναθροίσεις και φαινόμενα συνωστισμού. Ήδη “καμπανάκι” έχουν χτυπήσει τις τελευταίες ημέρες τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά με πάρτι και εκδηλώσεις στους δρόμους και σε πάρκα, όπως συνέβη στον Λόφο Πανί στον Άλιμο, όπου και επενέβησαν αστυνομικοί.

“Συναγερμός” έχει σημάνει και από την αυξημένη κίνηση στους δρόμους, αλλά και από τις εικόνες από το κέντρο της Αθήνας, όπου οι πολίτες με το επιχείρημα της ανάγκης αγορών λόγω λειτουργίας του click away, δεν περιορίζονται μόνο στα ψώνια αλλά κάνουν και βόλτες. Σε όλους τους τόνους τα κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, όπως το όριο των εννέα ατόμων σε κάθε σπίτι τις ημέρες των εορτών και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων για την Πρωτοχρονιά.
Με δεδομένο ότι από την ερχόμενη Κυριακή αρχίζει και ο εμβολιασμός στη χώρα μας και όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός θα αποτελέσει την αρχή για το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού, η προσοχή πρέπει να είναι μεγαλύτερη προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού και εκτίναξη των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων.
Σήμερα πρόκειται να ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει το σύστημα την περίοδο των εορτών, όπως ανέφερε και χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Αναμένεται, μάλιστα, να γίνει γνωστό και το πλαίσιο των ελέγχων που θα διεξάγονται για την τήρηση των μέτρων και το οποίο προβλέπεται ιδιαιτέρως αυστηρό. Μάλιστα, για τις μετακινήσεις των πολιτών για τις εορτές θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο αριθμός “6”.
Το θέμα των ρεβεγιόν και των εορτασμών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αναμένεται να βρεθεί και στο επίκεντρο του υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 11 το πρωί.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.