Quantcast
FedHATTA: Όμηροι του ασφαλιστικού τους ταμείου τα τουριστικά γραφεία - Ζητούν άμεση λύση - enikonomia.gr
share

FedHATTA: Όμηροι του ασφαλιστικού τους ταμείου τα τουριστικά γραφεία – Ζητούν άμεση λύση

δημοσιεύτηκε:

Έκκληση απευθύνει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, εκ μέρους των ιδιοκτητών των Ελληνικών τουριστικών γραφείων, στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να βρεθεί επιτέλους λύση στα προβλήματα λειτουργίας του ασφαλιστικού ταμείου των τουριστικών πρακτόρων (πρώην ΤΑΝΤΠ ΟΑΕΕ, νυν ΕΦΚΑ), ζήτημα το οποίο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, όπως τονίζει σε σημερινή ανακοίνωση του.
“Δεν είναι δυνατό με όσα προβλήματα επιβίωσης έχουν οι επιχειρήσεις σήμερα να μην μπορεί ο συνεπής ασφαλισμένος να εκδώσει μία απλή ασφαλιστική ενημερότητα. Δεν είναι δυνατό να μην απαντάει κανείς σε τηλέφωνα ή email. Δεν είναι δυνατό ο ασφαλισμένος που θέλει να καταθέσει αίτημα για συνταξιοδότηση να μην μπορεί να ενημερωθεί”, τονίζει η ομοσπονδία.
Η ομοσπονδία ζητεί επίσης να θεσμοθετηθεί παράταση της προθεσμίας για ένταξη στον Ν. 4611/19 “Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης …” έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να μπορέσουν να ρυθμίσουν παλιές (προ του 2016) οφειλές – για τις οποίες δεν είχαν ειδοποιηθεί ποτέ- και έτσι να εκδώσουν ασφαλιστική ενημερότητα. Η ομοσπονδία τονίζει ότι πρόκειται για ένα ταμείο υποστελεχομένο (με μόνο 4 υπαλλήλους), σε διαδικασία εκ νέου μεταστέγασης, το οποίο ουσιαστικά κρατά ομήρους τους ασφαλισμένους, όπως αναφέρει.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.