Quantcast
Lockdown: Σαρωτικοί έλεγχοι και μπλόκα για την τήρηση των μέτρων - Το "αγκάθι" με τον κωδικό 4 - enikonomia.gr
share

Lockdown: Σαρωτικοί έλεγχοι και μπλόκα για την τήρηση των μέτρων – Το “αγκάθι” με τον κωδικό 4

δημοσιεύτηκε:

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό με το “βάρος” να πέφτει στις μετακινήσεις των πολιτών ειδικά μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Από το Σάββατο το απόγευμα, μετά τις 7 μ.μ. στήθηκαν μπλόκα σε πολλά σημεία της Αττικής αλλά και σε όλες τις περιοχές που πέρασαν στο “βαθύ κόκκινο” προκειμένου να ελέγξουν εάν όσοι μετακινούνταν, το έκαναν δικαιολογημένα ή όχι. Στη δεύτερη περίπτωση επιβάλλονται “τσουχτερά” πρόστιμα.
Τα μπλόκα θα είναι όλες τις ώρες έως το πρωί σε διάφορους κόμβους της πρωτεύουσας και σε μεγάλους οδικούς άξονες και το ίδιο θα ισχύσει και σήμερα Κυριακή και κάθε μέρα μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, έως τη λήξη του νέου lockdown, στις 16 Μαρτίου. Καθημερινά γίνονται συνεχείς τηλεδιασκέψεις του επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ με τις αστυνομικές υπηρεσίες και δίνονται εντολές για τον συντονισμό των δυνάμεων. Με βάση αυτές τις εντολές το βάρος των ελέγχων πέφτει κυρίως στις ώρες της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Το έργο των αστυνομικών είναι πάρα πολύ δύσκολο. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από αρκετούς, σε αντίθεση με τα προηγούμενα lockdown οι έλεγχοι έχουν “χαλαρώσει” περισσότερο. Πολλοί είναι εκείνοι δε, που θεωρούν ότι κατά τους ελέγχους σε όσους χρησιμοποιούν τον κωδικό “4” για την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο και όχι μόνο για τις μετακινήσεις τους, το έργο των αστυνομικών θα είναι πολύ πιο δύσκολο για να διαπιστώσουν εάν λένε αλήθεια για τον λόγο μετακίνησης. Μάλιστα από χθες αρκετοί αστυνομικοί τηλεφωνούσαν στο πρόσωπο όπου δήλωναν ότι μετέβαιναν χρήστες του “4” για να δουν εάν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Η θα σας πιστέψω ή θα σας γράψω»
Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο MEGA, ρωτήθηκε τι θα γίνεται στις περιπτώσεις που οι αστυνομικοί θα ελέγχουν πολίτες που πραγματοποιούν μετακίνηση 4, δηλαδή παροχή βοήθειας σε άτομο που έχει ανάγκη.
«Ή θα σας πιστέψω ή θα σας γράψω» είπε ο κ. Μπαλάσκας. «Αυτά τα τηλέφωνα που θα πρέπει να κάνει ο αστυνομικός για να ελέγχει ποιος θα τα πληρώνει» πρόσθεσε.
«Είχαν χαλαρώσει τα πράγματα γενικότερα. Ένθεν και ένθεν. Και σε εμάς χαλάρωσαν. Βλέπαμε τόσο κόσμο στο δρόμο και λέγαμε πόσο ανώφελο είναι πλέον να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους. Με τα νέα μέτρα, ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι βγήκαν στον δρόμο και γίνονται πιο εξονυχιστικοί έλεγχοι» υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο του MEGA:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.