Quantcast
Διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο - Πέτσας: Αν λειτουργήσει σωστά, επέκταση και τις καθημερινές - enikonomia.gr
share

Διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο – Πέτσας: Αν λειτουργήσει σωστά, επέκταση και τις καθημερινές

δημοσιεύτηκε:

Άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων, μόνο για τα Σαββατοκύριακα, τίθεται σε ισχύ από το Σάββατο 3 Απριλίου δίνοντας τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του δήμου κατοικίας μας. Πρόκειται για ένα πιλοτικό σχέδιο το οποίο θα δούμε πώς θα δουλέψει και αν δεν δημιουργεί πολλά παρατράγουδα θα το επεκτείνουμε και τις καθημερινές είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς χθες ξεκαθάρισε ότι οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα οδηγήσουν σε ανάκληση του μέτρου.

Τι ισχύει
Ειδικότερα, με κωδικό 6, που ισχύει μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, θα επιτρέπεται το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Απριλίου η μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική και οι βόλτες πρέπει να γίνονται με αποφυγή συνωστισμών. Για τη μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να στέλνουν SMS τον αριθμό 6 στο 13033
Σε ό,τι αφορά τη μορφή που θα πρέπει να έχει το SMS, υπενθυμίζεται ότι θα είναι η ακόλουθη: 6 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να έχουν το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
«Θέλουμε να εκτονωθεί και να ασκηθεί ο κόσμος, όμως αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες. ‘Αρα από το Σάββατο αυτό πιλοτικά ανά οικογένεια ή μέχρι 3 άτομα η μετακίνηση αλλά με ξεκάθαρη σύσταση εκ μέρους μας αποφυγής συνωστισμών και κατάχρησης της δυνατότητας αυτής και κυρίως με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Χρησιμοποιούμε με φειδώ με μέτρο με σύνεση τη δυνατότητα διαδημοτικής μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση του μέτρου λόγω νέων συγχρωτισμών λόγω νέων συνωστισμών. Ας βγούμε λοιπόν από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά όμως από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους που ούτως ή άλλως το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ευνοούν τη διασπορά και τη μετάδοση του ιού», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.