Quantcast
Κουτσούμπας: Ο κόσμος έχει κουραστεί από τις παλινωδίες, τις αντιφάσεις, την υποκρισία της πολιτικής σας - enikonomia.gr
share

Κουτσούμπας: Ο κόσμος έχει κουραστεί από τις παλινωδίες, τις αντιφάσεις, την υποκρισία της πολιτικής σας

δημοσιεύτηκε:

Τα βέλη του κατά της κυβέρνησης σχετικά με τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, έστρεψε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, κάνοντας λόγο για “παλινωδίες”, “αντιφάσεις” και “υποκρισία” της πολιτικής της. “Κριτήριό σας δεν είναι η ανάγκη προστασίας της υγείας, συνολικά οι ανάγκες του λαού, αλλά οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, δηλαδή του σάπιου αυτού συστήματος που υπηρετείτε”, είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Όπως ανέφερε, αυτή είναι η αιτία που ένα χρόνο τώρα, στους χώρους δουλειάς δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο αλλά εφαρμόζεται η “ανοσία της αγέλης”. Ο κ. Κουτσούμπας παρέθεσε “αμείλικτα ερωτήματα” σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, “που δεν διαφέρει πολύ από τη διαχείριση άλλων αστικών κυβερνήσεων, ‘σόι πάει το βασίλειο’ λέει ο λαός μας” και έκανε λόγο για “αλλεπάλληλες παλινωδίες”, “αλαλούμ με το άνοιξε-κλείσε” και “lockdown πάνω στο lockdown”. “Οι ανάγκες της οικονομίας σας επιβάλουν το σταδιακό, όπως λέτε, άνοιγμα και όχι γιατί σας έπιασε ο πόνος γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί”, τόνισε και πρόσθεσε ότι όντως ο κόσμος έχει κουραστεί “όχι όμως τόσο από τα μέτρα, όσο από τις παλινωδίες, τις αντιφάσεις, την υποκρισία της πολιτικής σας” και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι “στους βασικούς χώρους διασποράς του ιού δεν πήρατε κανένα ουσιαστικό μέτρο”. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι η λήψη μέτρων στους χώρους υπερμετάδοσης, η θωράκιση του συστήματος Υγείας και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ σχετικά με τον εμβολιασμό σχολίασε ότι προχωρά με μεγάλες καθυστερήσεις και υπογράμμισε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε όλα τα ασφαλή εμβόλια.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκίνησε την τοποθέτησή του με αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, καθώς νωρίτερα είχε συνάντηση με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων. “Σήμερα απαιτείται ένα πανελλαδικά ανεπτυγμένο δίκτυο δημόσιων δομών πρώϊμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης στελεχωμένο με επαρκές εξειδικευμένο προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό για τα αυτιστικά παιδιά. Όπως απαιτείται και ανάπτυξη ενός συστήματος δημοσιών υπηρεσιών εκπαίδευσης και αποκατάστασης στην προοπτική της ισότιμης ένταξης των παιδιών στην κοινωνία και την παραγωγή”, είπε και συμπλήρωσε “ας ακουστεί με αφορμή έστω αυτή τη Μέρα πιο πλατιά, πιο δυνατά η φωνή των οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του αυτισμού. Ξέρουν καλύτερα από όλους μας τι πρέπει να γίνει”.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.