Quantcast
ILO: Στηρίζει την πρόταση της κυβέρνησης για τα εργασιακά - enikonomia.gr
share

ILO: Στηρίζει την πρόταση της κυβέρνησης για τα εργασιακά

δημοσιεύτηκε:

Επαναβεβαιώθηκε η θετική τοποθέτηση του γενικού διευθυντή του ILO, απέναντι στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα και την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στη συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης συνάντησαν τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας κ. Guy Rayder, στο περιθώριο της 104ης Γενικής Διάσκεψης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, στην Γενεύη, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Εκτός από τις αλλαγές που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση σε ότι αφορά τα εργασιακά, συμφωνήθηκε και η παροχή τεχνικής υποστήριξης από τον ILO σε σειρά από θέματα όπως είναι:

Η εναρμόνιση της νέας εργασιακής νομοθεσίας με τις σχετικές Συνθήκες της ΔΟΕ και τις βέλτιστες πρακτικές σε ενωσιακό και διεθνές επίπεδο

Η συνδρομή στη δημιουργία συνθηκών ουσιαστικού κοινωνικού διαλόγου, σε ένα πλαίσιο όπου η διαπραγματευτική ισχύς τόσο των Συνδικάτων όσο και των Εργοδοτών είναι εξισορροπημένη

Η ανεύρεση πολιτικών για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της παραοικονομίας

Η εύρυθμη λειτουργία του Ελληνικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, κυρίως στο πεδίο της αντιμετώπισης του προβλήματος της μεγάλης εισφοροδιαφυγής, της εισφοροαποφυγής και της εισφοροκλοπής. Επίσης, για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης

Η συνδρομή στη διαμόρφωση μια «νέας γενιάς» προγραμματικών παρεμβάσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας

Η συμμετοχή στη διαμόρφωση ενός ειδικά προσαρμοσμένου Δικτύου Κοινωνικής Προστασίας

Η ανάπτυξη πολιτικών στον τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πραγματοποίησε ξεχωριστή συνάντηση με τον διευθυντή έρευνας του ILO κ. Raymond Torres.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με την υπουργό Εργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, καθώς και με τον υπουργό Πρόνοιας της Λετονίας κ. Uldis Augulis.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.