Quantcast
Στη Λιβύη ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ποιους θα συναντήσει - enikonomia.gr
share

Στη Λιβύη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ποιους θα συναντήσει

δημοσιεύτηκε:

Στη Λιβύη μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδος – Λιβύης.
Στην Αθήνα υπάρχει εδραία η πεποίθηση πως η επαναλειτουργία της Ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη, καθώς και η επανασύσταση του Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς, ιδίως στην ενέργεια, τις κατασκευές και την ασφάλεια με σημαντικές προοπτικές στις οικονομικές και τις εμπορικές σχέσεις. Το επίσημο πρόγραμμα συναντήσεων του Πρωθυπουργού:
-Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 15:25 τοπική ώρα (16:25 ώρα Ελλάδος) με τον Πρωθυπουργό της Μεταβατικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNU), Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά .
-Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με την ομόλογο του Νάζλα Αλ Μανγκούς .
-Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και μετά οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.
-Στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος), ο κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλ Μένφι και μετά θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.
-Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη του στην Ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.