Quantcast
Παπαθανάσης στον Realfm 97,8: Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να γίνει Μπέργκαμο - Μετά το Πάσχα η εστίαση - enikonomia.gr
share

Παπαθανάσης στον Realfm 97,8: Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να γίνει Μπέργκαμο – Μετά το Πάσχα η εστίαση

δημοσιεύτηκε:

Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 μίλησε σχετικά με την πρώτη ημέρα ανοίγματος του λιανεμπορίου αλλά και για όλες τις εξελίξεις ο Νίκος Παπαθανάσης. Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων “Καμία κίνηση δεν είναι πρόωρη, είναι κινήσεις που γίνονται κατόπιν συνεδρίασης ενός πολύ σημαντικού οργάνου, που έχει πάρει πολλές αποφάσεις από την έναρξη της πανδημίας. Όταν λοιπόν λαμβάνεται η απόφαση μετρούν κάτι πολύ πιο σύνθετο από αυτό που μπορούμε να δούμε εμείς, δηλαδή την τάση της διασποράς, την αυξητική τάση. Υπάρχουν κάποια διαγράμματα που δείχνουν πώς θα κινηθεί με βάση τα δεδομένα που έχουν και με αυτόν τον τρόπο λαμβάνεται η απόφαση. Αυτό συνέβη και μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής. Παρατηρήθηκε μια έξαρση και ελήφθη μια απόφαση”.
“Κάθε απόφαση είναι ζυγισμένη και τα δεδομένα πολύ σύνθετα για να τα αναλύσουμε έτσι εύκολα, απλά με τον αριθμό των κρουσμάτων” υπογράμμισε.
“Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή, δεν θα αφεθεί η πατρίδα μας να γίνει Μπέργκαμο, πρώτα και πάνω από όλα είναι η υγεία. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ειπώθηκε αυτό, η οικονομία έρχεται δεύτερη. Θα συνεχίσουμε με μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Αν η διασπορά αρχίσει να έχει εκθετικούς ρυθμούς, δεν θα μείνει άπραγη η πολιτεία. Θα ακούσει τους επιστήμονες και θα πράξει δεόντως” συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς πότε θα επανεξεταστεί το θέμα των τριών πόλεων, στις οποίες παραμένουν κλειστά τα μαγαζιά απάντησε ότι “το σίγουρο είναι ότι μέχρι την Παρασκευή, η οποία είναι ημέρα συνεδρίασης της επιτροπής και γίνεται εισήγηση στην κυβέρνηση, θα έχει υπάρξει μια απόφαση της επιτροπής. Θα πρέπει να περιμένουμε. Η συμπεριφορά του ιού έχει μια επιθετικότητα και δεν μπορούμε να πούμε κάτι σήμερα, είναι πολλές οι ημέρες μέχρι την Παρασκευή, για να κάνουμε προβλέψεις”.
Αναφορικά με την εστίαση τόνισε ότι “θεωρώ ότι μετά το Πάσχα και σε εξωτερικούς χώρους θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να λειτουργούμε και πάλι. Το κάθε άνοιγμα, δημιουργεί κάποιες συνθήκες διασποράς του ιού. Κανένας υπουργός Ανάπτυξης δεν θέλει την οικονομία κλειστή”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.