Quantcast
Γεραπετρίτης: Λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις για υπερτοπικές μετακινήσεις - enikonomia.gr
share

Γεραπετρίτης: Λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις για υπερτοπικές μετακινήσεις

δημοσιεύτηκε:

Λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα αφού πρώτα μελετηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο “ΘΕΜΑ”.
Όπως είπε για την άρση των μετακινήσεων από νομό σε νομό “θα δούμε επί τη βάσει των επίκαιρων επιδημιολογικών δεδομένων και με βάση την εισήγηση της Eπιτροπής το κατά πόσο θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα, μια απόφαση που θα ληφθεί λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα”.
Ωστόσο όσον αφορά στο άνοιγμα των υπόλοιπων δραστηριοτήτων επεσήμανε ότι, “σε αυτή την φάση που μιλάμε δεν διαφαίνεται κάτι που θα μπορούσε να ανοίξει πριν από το Πάσχα. Είναι προφανές ότι έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι τότε… έχουμε 3 εβδομάδες πριν από το Πάσχα για να δούμε τι μπορεί να ανοίξει. Νομίζω Δημοτικά και Γυμνάσια μετατίθενται για μετά το Πάσχα , η εστίαση για μετά το Πάσχα “.
Μεταξύ άλλων μίλησε και για το θέμα των self test. Όπως είπε αυτά θα βοηθήσουν για το άνοιγμα του Λυκείου. Όσον αφορά στην ανησυχία που έχει εκφραστεί για τυχόν ψευδείς δηλώσεις, ο ίδιος εξήγησε ότι σε περίπτωση που δηλωθεί ψευδώς ένα θετικό τεστ τότε υπάρχει κίνδυνος να είναι φορέας μολύνοντας κόσμο γύρω του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.