Quantcast
Όλα τα σενάρια για το Πάσχα: Πότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις - enikonomia.gr
share

Όλα τα σενάρια για το Πάσχα: Πότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Σιαδήμα

Μπορεί τα επόμενα 24ωρα οι ειδικοί να αναμένουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων και εισαγωγών στις ΜΕΘ, παράλληλα όμως βλέπουν και αποκλιμάκωση της κατάστασης από τις 20 Απριλίου και μετά. Εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με τα εξιτήρια που καταγράφονται από τα νοσοκομεία, τότε μπορεί να ανοίξει ο δρόμος και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, με στόχο να υπάρξει μια ακόμα βαλβίδα αποσυμπίεσης για τους πολίτες.
‘Αλλωστε και η κυβέρνηση, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών την εβδομάδα πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις για το πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα. Κάτι που επεσήμανε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά στην τελευταία συνέντευξή του. «Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω. Οι ειδικοί θα μας το πουν αυτό. Έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες μπροστά μας να δούμε την πορεία της πανδημίας. ‘Ολοι ευχόμαστε να μπορούμε να πάμε στα χωριά μας, στους τόπους καταγωγής μας, για το Πάσχα».
Πάντως, ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις για το πώς θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η έξοδος του Πάσχα, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη μέσα στην εβδομάδα. «Εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα, σε περιοχές που θα είναι λιγότερο επιβαρυμένες. Το λογικό είναι περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο, να είναι σχετικώς προσβάσιμες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και προσέθεσε πως «η πιθανότητα να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε το Πάσχα στα χωριά μας θα είναι μια μεγάλη ανάσα για όλους μας», δίνοντας και το στίγμα της κυβέρνησης για την πασχαλινή περίοδο. Σύμφωνα με τον πρώτο αυτό σχεδιασμό και με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία:
– Θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό και στα νησιά, αλλά όχι στις περιοχές που μπορεί να είναι επιβαρυμένες επιδημιολογικά. Εάν, δηλαδή, ένας νομός είναι σε βαθύ κόκκινο, δεν θα δεχθεί επισκέπτες. Η μετακίνηση, εν ολίγοις, θα αφορά περιοχές που είναι στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο.
– Στους προσβάσιμους νομούς και στα νησιά θα μπορούν να μετακινηθούν και όσοι δεν διαθέτουν κατοικία, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να διαμένουν σε ξενοδοχεία. Στόχος είναι, εάν όλα κυλήσουν ομαλά, εκείνη την περίοδο να λειτουργούν και τα ξενοδοχεία και να προσφέρουν επιπλέον υπηρεσίες (π.χ. φαγητό), ώστε να εξυπηρετηθούν οι ένοικοι, καθώς η εστίαση θα είναι κλειστή μέχρι το Πάσχα

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.