Quantcast
Self test: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τις νέες εργασιακές ομάδες - Συνεδριάζουν οι επιδημιολόγοι - enikonomia.gr
share

Self test: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τις νέες εργασιακές ομάδες – Συνεδριάζουν οι επιδημιολόγοι

δημοσιεύτηκε:

Το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις για το σε ποιες νέες εργασιακές ομάδες θα επεκταθούν τα self test. Στο μεταξύ άλλη μία κομβική συνεδρίαση της Επιτροπής των Επιδημιολόγων είναι προγραμματισμένη για σήμερα. Σε αυτή αφενός θα γίνει αξιολόγηση του επιδημιολογικού φορτίου σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα εξεταστούν και οι εισηγήσεις που θα κάνουν στους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση για το ποια επόμενα ανοίγματα μπορούν να γίνουν με ασφάλεια.
Αυτό που αναμένεται να δώσει ακόμη ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για οποιαδήποτε «επανεκκίνηση» είναι τα self test. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά θα διενεργούνται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται και στα σχολεία και θα επεκταθούν και σε άλλες εργασιακές ομάδες στο λιανεμπόριο, τους επαγγελματίες οδηγούς (είτε σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή και σε άλλα επαγγελματικά οχήματα), ακόμη και στα καφέ και τα άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν έως σήμερα με τη μέθοδο του take away. Φυσικά τα self test θα εφαρμοστούν και στην εστίαση όταν αυτή ανοίξει λίγο μετά το Πάσχα.

Πτωτική τάση της επιδημίας στην Περιφέρεια
Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει των στοιχείων που έχουν ήδη στα χέρια τους οι ειδικοί, στην Περιφέρεια παρουσιάζεται πτωτική τάση της επιδημίας, ενώ απομένει να γίνει επεξεργασία των στοιχείων για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Έως το τέλος της ημέρας θα γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση στις δύο περιοχές. Οι επιδημιολόγοι θα εξετάζουν τους κρίσιμους δείκτες. Ο δείκτης μεταδοτικότητας κινείται οριακά κάτω από το 1 ενώ τα μηνύματα που έρχονται από τις μετρήσεις στα λύματα είναι ελπιδοφόρα και για το Λεκανοπέδιο και για τη Θεσσαλονίκη. Εκτίμηση των ειδικών είναι ότι περίπου σε δύο εβδομάδες ίσως δούμε μία αποφόρτιση.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.