Quantcast
Επιχείρηση "Πάσχα στην πόλη": Μπλόκα, drones και σαρωτικοί έλεγχοι στις εθνικές οδούς - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Επιχείρηση “Πάσχα στην πόλη”: Μπλόκα, drones και σαρωτικοί έλεγχοι στις εθνικές οδούς – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σε εφαρμογή από σήμερα Παρασκευή με αποκορύφωμα όλες τις ημέρες του Πάσχα το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για να αποτραπούν οι… άσκοπες μετακινήσεις προς την επαρχία από κάποιους “πονηρούς” που παραβιάζοντας το μέτρο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων θα επιχειρήσουν να κάνουν γιορτές στο χωριό. Από νωρίς το πρωί στα διόδια της Ελευσίνας ήδη σταματούν αστυνομικοί και Τροχαία τους οδηγούς ελέγχοντας τα “χαρτιά” μετακίνησης.
Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι θα εφαρμοστεί επιχειρησιακό σχέδιο από την Αστυνομία, ενώ έκανε έκκληση σε όλους για τήρηση των μέτρων προκειμένου να έχουμε πιο ελεύθερο καλοκαίρι.
Η κυβέρνηση και οι ειδικοί αποφάσισαν να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό προκειμένου να “θωρακιστεί” η επαρχία και οι νοσοκομειακές δομές της και για να μην μεταφερθεί ο κορονοϊός από τα αστικά κέντρα στην Περιφέρεια και ειδικά όταν υπάρχουν περιοχές που είναι λιγότερο επιβαρυμένες. Έτσι, από σήμερα έως και την Τρίτη του Πάσχα θα υπάρχουν μπλόκα με εντατικούς ελέγχους στα διόδια και διασταυρώσεις των βεβαιώσεων που θα έχουν μαζί τους όσοι μετακινούνται. Οι έλεγχοι μάλιστα θα γίνονται και εκ των υστέρων και εάν διαπιστωθούν παραβάσεις τότε επισύρονται αυστηρά πρόστιμα και ποινές. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονται τα εξής:

– “σφράγισμα” διοδίων
– σαρωτικοί έλεγχοι στα δικαιολογητικά
– μπλόκα στους παράδρομους, στα λιμάνια και τα πορθμεία
– έλεγχοι με ελικόπτερα και drones
Στις σκέψεις μάλιστα των αρμοδίων είναι να μην γίνονται δεκτές οι βεβαιώσεις για αγροτικές δουλειές ολόκληρη τη Μεγάλη Εβδομάδα από όσους επιχειρήσουν να μεταβούν στα χωριά.
“Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά (…) Μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε το Πάσχα μας στην Αθήνα. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να πάει στην παραλία, μπορεί να πάει στα πάρκα, μπορεί να πάει στα βουνά της Αττικής. Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας” δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας ότι “από τις 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις εντός της χώρας, αν κάποιος θέλει ντε και καλά να κάνει ένα Σαββατοκύριακο ας περιμένει δύο εβδομάδες ακόμα”.



Περιορισμοί το Πάσχα

Πάσχα με περιορισμούς στην πόλη με σκοπό ένα πιο “ελεύθερο καλοκαίρι”. Οι συναθροίσεις στα σπίτια επιτρέπονται για το πασχαλινό τραπέζι με τη συμμετοχή δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ θα επιτρέπονται 12 άτομα σε ανοιχτούς χώρους (αυλές, ταράτσες, πιλοτές κ.α.).
Οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν, με αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες. Η περιφορά του επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, ενώ οι πιστοί θα πρέπει να φοράνε διπλή προστατευτική μάσκα. Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Απριλίου ισχύουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, με απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00.
Από τη Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση μετατίθεται στις 22.00 ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα ισχύει από τις 21.00.
Ανακοινώσεις για το σχέδιο ελέγχου των μετακινήσεων αλλά και όλα όσα θα ισχύσουν τις ερχόμενες μέρες αναμένονται το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.