Quantcast
Πέτσας: Πότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα sms - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πέτσας: Πότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα sms – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι κάποια στιγμή να φύγει και το sms από τη ζωή μας, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σε ερώτηση για το εάν θα σταματήσουν τα sms για να μπορούν οι πολίτες να κινούνται διαδημοτικά είπε « Νομίζω ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης κάποια
στιγμή να φύγει και το sms από τη ζωή μας. Nομίζω ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το αντιμετωπίσουμε μετά το Πάσχα και εξετάζεται αυτές τις ημέρες».
Σε ερώτηση εάν αυτό μπορεί να γίνει και τη Δευτέρα του Πάσχα είπε « δεν είμαι ενήμερος γι’ αυτή τη συζήτηση αλλά νομίζω ότι είναι ένα θέμα που από τις προηγούμενες ημέρες έχει αποτυπωθεί από την κυβέρνηση ότι είναι στις προθέσεις της όταν θα πάμε στο άνοιγμα των μετακινήσεων δηλαδή στην ουσία μετά τις 10 Μαΐου, όταν θα επαναλειτουργήσουν αρκετές ακόμη δραστηριότητες, όπως τα σχολεία μας και μετά τις 14 Μαΐου που προβλέπεται το άνοιγμα του τουρισμού». «Επομένως μέσα σε αυτό τον χρονικό ορίζοντα θα δούμε και τις όποιες οριστικές αποφάσεις και για τα sms και για τα υπόλοιπα » συμπλήρωσε .
Τα χρήματα για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας
Μεταξύ άλλων ανέφερε και το ποσό των χρημάτων που δόθηκε για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Όπως είπε «έχουμε δώσει 39 δισ. ευρώ για τη στήριξη
της πραγματικής οικονομίας και αυτό κατέστη δυνατό γιατί αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη για
την ελληνική οικονομία. Έτσι δανειστήκαμε 22 δισ. ευρώ από το εξωτερικό, δηλαδή την
ώρα που καθηλώνονταν τα εισοδήματα στη χώρα μας για να αντιμετωπίσουμε την
πανδημία, από το εξωτερικό εισέρρευσαν 22 δισ. ευρώ στη χώρα για να τη στηρίξουν επειδή ακριβώς είχε αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο και πάνω σε αυτό πρέπει να χτίσουμε και την ανάκαμψη της οικονομίας που έρχεται μαζί με ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό και αυτό έχει να κάνει με το τραπεζικό μας σύστημα».
Και συνέχισε λέγοντας ότι , «από τον Ιούνιο του 2019 έως το
Φεβρουάριο του 2021 επέστρεψαν στο τραπεζικό σύστημα 25,7 δισ. ευρώ ιδιωτικών
καταθέσεων, άλλη μια απόδειξη εμπιστοσύνης. Ταυτόχρονα έφυγαν από τους
ισολογισμούς των τραπεζών 28 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια».
«Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα ώριμο έδαφος ώστε οι τράπεζες να ξαναρχίσουν να δίνουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Πολύ σημαντικό στοιχείο ώστε η ανάκαμψη να είναι πολύ γρήγορη και ισχυρή »,σημείωσε και πρόσθεσε ότι έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης κλπ) για να κινήσουμε την οικονομία προς τα πάνω.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.