Quantcast
Γεωργιάδης: Μία εβδομάδα υπομονή για τη μουσική στα καταστήματα εστίασης - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Μία εβδομάδα υπομονή για τη μουσική στα καταστήματα εστίασης

δημοσιεύτηκε:

“Θα κάνουμε μια εβδομάδα υπομονή για να υπάρξει μουσική στα καταστήματα της εστίασης”, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης δύο μισθωμένων αυτοκινήτων – προσφορά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) στη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.). Όπως είπε το πρώτο που μου έθεσε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), Γιώργος Καββαθάς « όταν συναντηθήκαμε σήμερα το πρωί ήταν το θέμα της μουσικής. Ήταν το πρώτο αίτημα της ΓΣΕΒΒΕ και του κ. Καββαθά στην κυβέρνηση. Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής. Και εμένα μου αρέσει η μουσική όταν πηγαίνω να φάω. Θα κάνουμε μία εβδομάδα υπομονή. Είμαστε σε ένα πάρα πολύ κρίσιμο σημείο με την πανδημία. Υποχωρεί αλλά πολύ αργά. Ανοίγουμε σιγά – σιγά την οικονομία μας. Αυτό ενέχει κάποιους κινδύνους. Θα δώσουμε λίγες ημέρες περιθώριο να πέσει λίγο παρακάτω, να γίνουν και τα εμβόλια για να έχουμε όλοι μας ασφάλεια. Για μία εβδομάδα θα κάνουμε υπομονή».
Για το πρόγραμμα επανεκκίνησης της εστίασης
Μεταξύ άλλων μίλησε και για το πρόγραμμα επανεκκίνησης της εστίασης. Όπως είπε «Στις 10 Μαΐου, όπως έχουμε πει, θα ξεκινήσει η πλατφόρμα. Εχθές, ούτως ή άλλως, οι συνεργάτες μου είχαν στις Βρυξέλλες συζήτηση με την Κομισιόν για το νέο ΕΣΠΑ, στο οποίο εντάσσεται και το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Είμαι εξαιρετικά ευτυχής να σας ανακοινώσω ότι το πρόγραμμά μας έχει λάβει τεράστιας αποδοχής από τις Βρυξέλλες και θα είμαστε από τις πρώτες χώρες, αν όχι η πρώτη χώρα, που θα λάβει την έγκριση για το νέο ΕΣΠΑ, νωρίτερα από κάθε άλλη προηγούμενη περίοδο.
Αν σε αυτό συνυπολογίσετε ότι έχουμε πετύχει να ανεβούμε στην πρώτη θέση απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων του τρέχοντος ΕΣΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία μας τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και τρέχουμε το νέο ΕΣΠΑ με ταχύτητα μεγαλύτερη κάθε άλλου κράτους, αυτό δείχνει πόσο καλή συνεργασία έχουμε και με τις Βρυξέλλες και πόσο αποτελεσματικοί είμαστε».
Γεωργιάδης: Έχουμε αύξηση στους ελέγχους της ΔΙΜΕΑ 1.000% και στα πρόστιμα 600%
«Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης προχωρήσαμε σε άμεσες ενέργειες για την πάταξη αυτού του φαινομένου. Προχωρήσαμε στην αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου και ιδρύσαμε τη ΔΙΜΕΑ. Ένα χρόνο μετά την ίδρυση της ΔΙΜΕΑ, λίγο λιγότερο για την ακρίβεια καθώς ψηφίσαμε τον Νόμο πέρυσι τον Ιούνιο, όλοι καταλαβαίνουν και δια γυμνού οφθαλμού την τεράστια πρόοδο που έχει γίνει. Έχουμε αύξηση στους ελέγχους 1.000% και στα πρόστιμα 600%. Έχουμε πιάσει πάρα πολλές αποθήκες με παράνομα προϊόντα. Και ήδη η εικόνα στους δρόμους έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Αυτό που βλέπαμε πριν από δύο χρόνια παντού στα πεζοδρόμια να πωλούνται παράνομα προϊόντα, σήμερα έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Και αν κάπου συμβαίνει, παρεμβαίνει αμέσως η ΔΙΜΕΑ.
Θέλω να συγχαρώ τον Διοικητή της ΔΙΜΕΑ, τον κύριο Μελισσινό, και τον Γενικό Γραμματέα, τον κύριο Σταμπουλίδη, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτού, γιατί η αντίδρασή μας σε όλα αυτά είναι καίρια και αποτελεσματική. Κάναμε πράξη μία από τις βασικές μας προεκλογικές υποσχέσεις.
Και σήμερα, λοιπόν, η βοήθεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου είναι σημαντική. Έτσι θα δουλέψουμε μαζί, κράτος και επιχειρηματικός κόσμος, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και με καλή διάθεση όλα θα τα επιλύσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.