Quantcast
Επιτάφιος: Πώς θα γίνει η περιφορά και το προσκύνημα - Όλα τα μέτρα που ισχύουν για τις εκκλησίες - enikonomia.gr
share

Επιτάφιος: Πώς θα γίνει η περιφορά και το προσκύνημα – Όλα τα μέτρα που ισχύουν για τις εκκλησίες

δημοσιεύτηκε:

Με αυστηρά μέτρα θα γίνει σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά του Επιταφίου λόγω του κορονοϊού. Όπως έχει ανακοινωθεί η περιφορά θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας (ισχυρή σύσταση για διπλή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό) και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού. Ο επιτάφιος θα παραμείνει στον εξωτερικό χώρου του ναού, προκειμένου να προσκυνήσουν με ασφάλεια οι πιστοί, χωρίς να συνωστίζονται εντός του ναού.

Σημειώνεται ότι για όλες τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας ισχύει ο κανόνας του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εντός των εκκλησιών με

  • τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν
  • επαρκή αερισμό των χώρων,
  • τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής,
  • αντισηψία χεριών,
  • υποχρεωτική χρήση μάσκας

Στους εξωτερικούς χώρους των ναών θα πρέπει να τηρείται απόσταση 10 τ.μ. μεταξύ των πιστών και να γίνεται υποχρεωτική χρήση μάσκας. Όσον αφορά στους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που θα βρίσκεται εντός ναού καθίσταται υποχρεωτική η χρήση self test.

Σημειώνεται ότι η Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο θα γίνει στις 9 μ.μ. λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.