Quantcast
Άρση lockdown: Ανοίγουν το Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες - Τη Δευτέρα φροντιστήρια - κέντρα ξένων γλωσσών - enikonomia.gr
share

Άρση lockdown: Ανοίγουν το Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες – Τη Δευτέρα φροντιστήρια – κέντρα ξένων γλωσσών

δημοσιεύτηκε:

Ανοίγουν το Σάββατο, 8 Μαΐου οι οργανωμένες παραλίες, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι Covid-19 και απόφασης της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, οι οργανωμένες παραλίες θα επαναλειτουργήσουν από το Σάββατο 8 Μαΐου με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου. Επιπλέον, από τις 8 Μαΐου μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
Τα δικαστήρια
Από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
Η ΚΥΑ
Με κοινή υπουργική απόφαση η οποία αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, από την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, προβλέπεται επιπλέον η εκδίκαση:
-των κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους (ανεξάρτητα από τον χρόνο συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης),
-των πλημμελημάτων για τα οποία κατά περίπτωση συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 και των κακουργημάτων που παραγράφονται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023,
-των εφέσεων κατά αποφάσεων, με κατηγορουμένους που εκτίουν ποινή στερητική της ελευθερίας και
-των υποθέσεων των οποίων οι αποφάσεις αναιρέθηκαν και παραπέμπονται προς νέα εκδίκαση.
Παράλληλα, για το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια, προβλέπεται η πλήρης επαναλειτουργία τους, χωρίς να απαιτούνται προηγούμενες δηλώσεις από τους διαδίκους ότι επιθυμούν να διεξαχθεί η δίκη.
Τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών
Επίσης από τις 10 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Τέλος, από 17 Μαΐου θα επανεκκινήσουν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για την εξειδίκευση των αποφάσεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.