Quantcast
Κικίλιας για "Γαλάζια Ελευθερία": Αυτά είναι τα 19 νησιά που θα γίνει καθολικός εμβολιασμός με το Johnson & Johnson - enikonomia.gr
share

Κικίλιας για “Γαλάζια Ελευθερία”: Αυτά είναι τα 19 νησιά που θα γίνει καθολικός εμβολιασμός με το Johnson & Johnson

δημοσιεύτηκε:

Η υγειονομική επιχείρηση “Ελευθερία” προχωράει βάσει σχεδίου που είχε εκπονηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο και η Ελλάδα τις τελευταίες 7 ημέρες βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ ανά 100.000 κατοίκους, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση της Τετάρτης. Παράλληλα, σημείωσε ότι στο ποσοστό του πληθυσμού που είναι πλήρως εμβολιασμένο, η Ελλάδα είναι στην 8η θέση στις 27 χώρες της ΕΕ.
“Παράλληλα με το πρόγραμμα ‘Ελευθερία’ οργανώνουμε και την επιχείρηση‘Γαλάζια Ελευθερία’ που στόχος της είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου έτσι ώστε οι νησιώτες μας να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό” σημείωσε ο υπουργός.
Παράλληλα, υπογράμμισε: “Τα νησιά μας είναι στρατηγικό πλεονέκτημα, συγκριτικό πλεονέκτημα η νησιωτικότητά μας, και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας που ζουν και κινούνται εκεί και να επιτρέψουμε έτσι να ενισχυθεί και το τουριστικό προϊόν και η οικονομία με όρους δημόσιας υγείας”.

Ποια είναι τα 19 νησιά

Αναφορικά με την επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” σημείωσε πως “αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Τα νησιά αυτά είναι οι: Ρόδος, Κέρκυρα, Λέσβος, Χίος, Ζάκυνθος, Σαλαμίνα, Κεφαλονιά, Κως, Σάμος, Λευκάδα, Σύρος, Νάξος, Σαντορίνη, Λήμνος, Κάλυμνος, Θάσος, Μύκονος, Πάρος και Αίγινα. Τα συγκεκριμένα νησιά ενισχύονται με επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του εθνικού συστήματος υγείας και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού. Η επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” θα ενισχυθεί και από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Αναγέννηση και Πρόοδος”, αποκλειστική δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και από το “Χαμόγελο του Παιδιού” και τη “Σύμπλευση”. Επίσης, προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων”, υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας που ενημέρωσε επίσης ότι ολοκληρώθηκε ήδη ο εμβολιασμός σε 32 νησιά ενώ σε άλλα 36 νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός έως το τέλος Μαΐου.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.