Quantcast
Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Σήμερα η παρουσίασή του από την κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Σήμερα η παρουσίασή του από την κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ( EU Digital COVID Certificate) που θα διευκολύνει τα ταξίδια των πολιτών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).
Στην εκδήλωση αυτή η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί το πράσινο πιστοποιητικό, θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα λάβουν μέρος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Λίγα λόγια για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό
Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα ισχύσει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και θα διευκολύνει τους Ευρωπαίους πολίτες στις μετακινήσεις τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς θα τους απαλλάσσει μεταξύ άλλων από την υποχρέωση καραντίνας και άλλους πρόσθετους περιορισμούς. Επίσης επισημαίνεται πως το «Πράσινο Διαβατήριο» θα εκδίδεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πλατφόρμας, gov.gr, χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ . Θα περιέχει έναν κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή για την προστασία του από τυχόν πλαστογράφηση, και τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης.
Μεταξύ άλλων το Πιστοποιητικό αυτό θα πιστοποιεί ότι ο κάτοχος του:
-έχει εμβολιαστεί και με ποιο εμβόλιο.
-έχει αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ
-έχει ασθενήσει από την covid_19 και έχει αναρρώσει.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.