Quantcast
ΓΓΠΣΔΔ: Ποιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα τεθούν εκτός λειτουργίας και πότε - enikonomia.gr
share

ΓΓΠΣΔΔ: Ποιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα τεθούν εκτός λειτουργίας και πότε

δημοσιεύτηκε:

Εκτός λειτουργίας θα τεθούν από το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 6 π.μ. και την Κυριακή 6 Ιουνίου 12 μ.μ. ορισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω της αναβάθμισης πληροφοριακών συστημάτων της ΓΓΠΣΔΔ , όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αναλυτικά οι υπηρεσίες που θα τεθούν εκτός λειτουργίας για 30 ώρες είναι:
-Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),
-Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,
-Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Texisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗ ΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.α..
-Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών σε σύγχρονες εκδόσεις και υποδομές storage είναι αναγκαία για την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης, καθώς καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερα από 280.000 login από πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου και 145.000 κλήσεις για web services. Ωστόσο σημειώνεται ότι για το διάστημα αυτό θα λειτουργεί κανονικά μόνο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς emvolio.gov.gr, η οποία θα υποστηριχθεί από standby υποδομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.