Quantcast
Αυστηρές κυρώσεις για μη ασφαλή προϊόντα - enikonomia.gr
share

Αυστηρές κυρώσεις για μη ασφαλή προϊόντα

δημοσιεύτηκε:

Αυστηρές διοικητικές κυρώσεις θα επιβάλλονται στους παραγωγούς που εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης μη ασφαλών προϊόντων και που έχουν ενταχθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) της ΕΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της Γενικής  Γραμματείας  Βιομηχανίας.

Η  γενική γραμματεία, επισημαίνει ότι: «κάθε εβδομάδα ανακοινώνεται ο κατάλογος RAPEX, με τα προϊόντα που έχουν εντοπιστεί από τις αρμόδιες αρχές κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν κριθεί ως μη ασφαλή, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η διάθεσή τους στην αγορά».

«Αυτό συμβαίνει διότι, είτε οι παραγωγοί έχουν  εντοπίσει κάποιο δυνητικό κίνδυνο, που μπορεί να παρουσιάσουν τα προϊόντα,  με αποτέλεσμα να τα αποσύρουν από την αγορά, στα πλαίσια των υποχρεώσεων τους βάσει της νομοθεσίας, για τη γενική ασφάλεια των προϊόντων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση της διάθεσής των προϊόντων των παραγωγών στην αγορά, μπορεί να αρθεί, εφόσον το ελάττωμα που τα καθιστά μη ασφαλή, επιδέχεται διόρθωσης και οι παραγωγοί προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες  Ωστόσο έχει καθιερωθεί η δημοσίευση των εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μη ασφαλή προϊόντα (RAPEX).

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.