Quantcast
Self test: Και από τα σούπερ μάρκετ η διάθεσή τους - Ποιοι εξαιρούνται από τον Ιούλιο - enikonomia.gr
share

Self test: Και από τα σούπερ μάρκετ η διάθεσή τους – Ποιοι εξαιρούνται από τον Ιούλιο

δημοσιεύτηκε:

Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί το πλαίσιο για τη δωρεάν διανομή self test σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης μιλώντας στο OPEN.
Όπως είπε “τον Ιούλιο σε κάποιες ειδικές ομάδες πληθυσμού οι οποίες μπορεί να είναι και πιο ευάλωτες στον ιό λόγω δραστηριότητας επαγγελματικής, δηλαδή στην εστίαση, τον τουρισμό αλλά βέβαια και στις ηλικίες 18-30 που δεν έχει προχωρήσει πλήρως ο εμβολιασμός, θα συνεχιστεί το μέτρο των δωρεάν self test”.
“Και βέβαια εξετάζουμε και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για εναλλακτικά κανάλια διανομής για τα self test όπως τα σούπερ μάρκετ. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι κάθε επιλογή έχει κάποιες επιχειρησιακές, νομικές και άλλες εκφάνσεις. Αυτές τις ημέρες θα τα συζητήσουμε και τις επόμενες ημέρες, έχουμε χρόνο μπροστά μας θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις”, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Σε ερώτηση εάν από τα τέλη Ιουνίου και μετά εκτός από τις ειδικές ομάδες που θα συνεχίσουν να παίρνουν τα δωρεάν self test όλοι οι υπόλοιποι που θέλουν να κάνουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο θα πρέπει να τα αγοράζουν απάντησε τα εξής: “Σας λέω ποια είναι η πρόθεση και η συζήτηση που θα γίνει με την Επιτροπή των ειδικών. Κρίνεται όμως, εφόσον έχει προχωρήσει, που θα έχει προχωρήσει εντατικά το πρόγραμμα εμβολιασμών. Από τον Ιούλιο θα υπάρχει εξαίρεση και για τους εμβολιασμένους. Λέω και πάλι ότι ήταν ένα προσωρινό μέτρο το οποίο βοήθησε πάρα πολύ στον περιορισμό της διασποράς του ιού σε συνάρτηση πάντως και με το πρόγραμμα εμβολιασμών που είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γι’ αυτό”.
Σε ερώτηση εάν το Σεπτέμβριο και με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να αλλάξουν και πάλι οι κατηγορίες των δικαιούχων των δωρεάν self test είπε τα εξής “Θα αξιολογηθεί σε συνεργασία με την Eπιτροπή των ειδικών. Ο,τιδήποτε κάνουμε έχει μια επιστημονική διάσταση. Συζητάμε αυτή τη στιγμή για το επόμενο διάστημα ,για το καλοκαίρι”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.