Quantcast
Τσίπρας: Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος που στοκάρουν τα αυταρχικά καθεστώτα - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος που στοκάρουν τα αυταρχικά καθεστώτα

δημοσιεύτηκε:

Δριμεία επίθεση στη ΝΔ και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εργασιακά αλλά και για τα χρέη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “βαφτίζει αναγέννηση τον Μεσαίωνα” και ότι “συκοφαντεί όσους αντιδρούν και αντιστέκονται”.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιδρώντας στην ομιλία του Πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι προσπάθησε «να αποκαθηλώσει τους μύθους» με «προκατασκευασμένα επιχειρήματα» αλλά τελικά «αποκαθήλωσε το εργατικό δίκαιο, την κοινωνική δικαιοσύνη, προσπαθώντας να εγείρει συναισθήματα κοινωνικού αυτοματισμού και να δημιουργήσει μία εικόνα διχασμού για την ελληνική κοινωνία».

Επίσης, χαιρέτισε την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Βουλή κάνοντας λόγο για «πρόοδο για τη δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη» και κατηγορώντας τον ότι αποφεύγει να έρθει να απαντήσει στα ερωτήματα που του έχει θέσει «σαν το διάολο το λιβάνι». «Δεν έχετε επιχειρήματα; Περιφρονείτε τον διά ζώσης κοινοβουλευτικό διάλογο; Ή μήπως φοβάστε τον δικαστικό επιμελητή για τα χρέη του κόμματός σας;», διερωτήθηκε, ενώ ανεβάζοντας τους τόνους, υπογράμμισε ότι «δεν είναι εύκολο να κρύψεις ισχυρές αλήθειες, είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού».
«Και είναι μάταιος κόπος να προσπαθείτε να φιμώσετε όσους λένε αλήθειες» τόνισε, διερωτώμενος πώς μπορεί να κρυφτεί ότι μας κυβερνά «ένα κόμμα χρεοκοπημένο και οικονομικά αλλά και ηθικά», «ένα κόμμα, ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής και μάλιστα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».
«Συνεπώς άδικος ο κόπος να με φιμώσετε. Δεν είστε σε θέση να φιμώσετε τη φωνή τη φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως δεν είστε σε θέση να φιμώσετε τη φωνή της κοινωνίας» σημείωσε. «Εκτίθεστε και εσείς και εκθέτετε και τους εντολοδόχους σας. Γιατί δεν είναι εύκολο να κρύψεις την αλήθεια. Αυτή είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού, σε αντίθεση με τον ιό που όπως ανακαλύψατε εσείς και το καταθέσατε επισήμως σε δηλώσεις σας, δεν είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού» συνέχισε o Αλέξης Τσίπρας.
Όπως σημείωσε, δεν μπορεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια από 100.000 οικογένειες που αγωνιούν για τα παιδιά τους που δίνουν πανελλαδικές, ότι αποφάσισε τη χρονιά της πανδημίας να απλώσει ένα συρματόπλεγμα που θα κρατήσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά μακριά από το όνειρό τους. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, όπως είπε, από εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες ότι με τον πτωχευτικό νόμο πολλοί από αυτούς θα χάσουν τα πάντα και θα βρεθούν στους πέντε δρόμους. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, από το ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραδώσει το ΕΣΥ στην κερδοσκοπία, τις επικουρικές σε funds, την Παιδεία στην ασυδοσία του κέρδους, το κοινωνικό κράτος στους άρπαγες των απευθείας αναθέσεων, και τελικά τους ανθρώπους στα νύχια της πιο ακραίας εκμετάλλευσης.
«Πώς να κρύψετε από τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που καταδιώκονται από εισπρακτικές για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ, και εξοντώνονται με στέρηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, ότι εσείς μπορείτε χωρίς καμιά επίπτωση να φορτώνετε στο τεράστιο χρέος σας 30 εκατομμύρια το χρόνο; Και να μη σας κυνηγάει κανείς. Πώς να κρύψετε ότι μας κυβερνά ένα κόμμα χρεοκοπημένο οικονομικά αλλά και ηθικά; Ένα κόμμα στρατηγικός κακοπληρωτής σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος; Και μάλιστα το ίδιο κόμμα, με τον ίδιο αρχηγό, που έταξε να βάλει τάξη στα οικονομικά της χώρας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
«Πώς να κρύψετε κύριε Μητσοτάκη ότι είστε εσείς προσωπικά ο αρχιερέας της αναξιοπιστίας, του λαϊκισμού, των ψεύτικων υποσχέσεων, του φαρισαϊσμού, αφού δεσμευτήκατε για εξυγίανση στα οικονομικά του κόμματός σας και αντί γι’ αυτό φορτώσατε με 120 εκατομμύρια φέσι τους Έλληνες φορολογούμενους;» συμπλήρωσε.
“Απέχθεια, περιφρόνηση και μίσος προς τη νέα γενιά”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατηγόρησε την κυβέρνηση για φόβο, απέχθεια, περιφρόνηση αλλά και μίσος προς τη νέα γενιά. «Στερείτε από τους νέους της πατρίδας μας τα όνειρα για πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Στέλνετε αστυνομία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τους στοχοποιήσατε, τους κυνηγήσατε με βαρβαρότητα, τους συκοφαντήσατε, στην πανδημία. Στέλνετε χιλιάδες από αυτούς στην ανεργία με την πολιτική σας. Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους της χώρας μας, όλο το μίσος που στοκάρουν παντού και πάντα απέναντι στη νεότητα τα αυταρχικά καθεστώτα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Αναφέρθηκε δε στην πιο κραυγαλέα επιλογή της κυβέρνησης να υποχρεώσει τους νέους να κάνουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ σε όλη την Ευρώπη η επιστημονική κοινότητα είχε εγείρει σοβαρές ενστάσεις για τη χορήγησή του σε νέες ηλικίες. «Και σήμερα έρχεται η ίδια η επιτροπή που χυδαία εργαλειοποιήσατε και το αποσύρει» ανέφερε, θυμίζοντας ότι όταν ο ίδιος είχε τολμήσει να πει αυτή την αλήθεια, η κυβέρνηση του είχε επιτεθεί με όλα τα αήθη μέσα.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι ένας πρωθυπουργός που αντί να ενώνει στη περίοδο της πιο σκληρής δοκιμασίας για τον ελληνικό λαό, διχάζει την ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό λαό. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον νέο διχασμό που προωθεί εσχάτως, ανάμεσα τους μη εμβολιασμένους, που πρέπει να τιμωρηθούν και στους εμβολιασμένους που πρέπει να αποκτήσουν προνόμια.
«Δεν πάει όμως έτσι μπροστά καμία κοινωνία. Με την καταστολή, με την τιμωρία, με το διχασμό. Οι κοινωνίες πάνε μπροστά με την πειθώ, με την αλληλεγγύη, με την αίσθηση της συλλογικής ευθύνης. Όχι με τον αυταρχισμό» τόνισε, σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί για συλλογική ευθύνη, χτίζει τείχη. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε θεμελιώδη λίθο του καθεστώτος που οικοδομεί η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και της κοινωνίας που οραματίζονται, το εργασιακό νομοσχέδιο.
«Και ποια είναι η μεθοδολογία, η τεχνική για να στηρίξετε το θεμέλιο λίθο σας; Η πρώτη τεχνική είναι η προπαγάνδα και η διαφήμιση με ασύστολα ψεύδη του νομοσχεδίου. Το εμφανίζετε όχι απλώς αναπτυξιακό αλλά και ως φιλεργατικό. Ο μεσαίωνας βαφτίζεται αναγέννηση» υπογράμμισε. «Και μετά τον αείμνηστο Λάσκαρη, που κατάργησε με νόμο την ταξική πάλη, σήμερα ο κος Χατζηδάκης κάνει ένα βήμα παραπέρα: Τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων και τους προσφέρει σμύρνα και λίβανο!» σημείωσε.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η δεύτερη συνταγή είναι η δυσφήμιση και η συκοφάντηση όσων αντιδρούν και αντιστέκονται. «Ξαφνικά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές, τα συνδικάτα της χώρας, πλήθος από κοινωνικές οργανώσεις, και όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, στήνονται στον τοίχο της προπαγάνδας ως συνήγοροι του παλιού, όργανα των εργατοπατέρων, των “εργατοπαππούδων” που είπατε εσείς, κινούμενα από σκοτεινά σχέδια» ανέφερε.
Ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι επικαλείται την έννοια της ελευθερίας για να περάσει το εργασιακό νομοσχέδιο. «Ελευθερία να διαπραγματεύεται ο πανίσχυρος εργοδότης με τον ξεμοναχιασμένο από τον νόμο σας εργαζόμενο. Ελευθερία της ατομικής σύμβασης απέναντι στην… ανελευθερία της συλλογικής. Ελευθερία να προστατεύονται οι εκβιασμοί της εργοδοσίας και οι απεργοσπάστες και να διώκονται οι απεργοί. Ελευθερία να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό. Ελευθερία να γίνεται το ωράριο λάστιχο στο λαιμό της εργατικής μας τάξης. Ελευθερία να μπορεί κάθε επιχείρηση να απολύει όποιον θέλει, χωρίς να ανησυχεί για δικαστικές αποφάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αυτή την δήθεν ελευθερία, που δίνει και το τελευταίο κομμάτι από ψωμί και δικαιώματα στον αχόρταγο πλούτο, την πολέμησαν οι εργαζόμενοι οι εργαζόμενοι στον τόπο μας. Και είχαν μια σειρά από κατακτήσεις που τώρα έχετε την αυταπάτη ότι μπορείτε εσείς να τις ισοπεδώσετε» τόνισε.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.