Quantcast
Self test: Ποιοι και πότε θα εξαιρεθούν - Τι προτείνουν οι φαρμακοποιοί για τη διανομή τους - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Self test: Ποιοι και πότε θα εξαιρεθούν – Τι προτείνουν οι φαρμακοποιοί για τη διανομή τους – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Η πρόταση μας είναι να δίνουμε σε κάθε δικαιούχο τέσσερα self test τον Ιούλιο και τον Αύγουστο” είπε το μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αθανάσιος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε , στις συζητήσεις με την κυβέρνηση, “η πρόταση μας ήταν να δίνουμε σε μια επίσκεψη στον κάθε ασφαλισμένο που έχει την δυνατότητα να πάρει τα δωρεάν self test και τα τέσσερα μαζί, δηλαδή να καλύπτουμε με μια επίσκεψη και τις τέσσερις εβδομάδες του Ιουλίου και τις τέσσερις εβδομάδες του Αυγούστου”.
Ποιοι απαλλάσσονται από τα self test
Εν συνεχεία μίλησε για το θέμα της υποχρεωτικότητας των self test . Όπως είπε “το προηγούμενο διάστημα, από τις αρχές Απριλίου μας ζητήθηκε στην κρίσιμη εκείνη τη στιγμή που ήταν πολύ μεγάλη η πίεση στην κοινωνία, να μοιράσουμε τα δωρεάν self test, κάτι στο οποίο μπήκαμε πραγματικά χωρίς καν να το σκεφτούμε, δηλαδή πραγματικά με την ψυχή μας. Για δύο μήνες μοιράσαμε τα self test σε όλο τον πληθυσμό, 30 εκατομμύρια self test σε 4,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Aπό εδώ και στο εξής, μέχρι τέλος Ιουνίου όπως ξέρετε λοιπόν, όλοι αυτοί οι συμπολίτες, 11,5 εκατ. είναι καλυμμένοι. Κληθήκαμε λοιπόν από την Πολιτεία μετά από τις μικροπαρεξηγήσεις οι οποίες υπήρξαν και κάποιες ατυχείς ίσως δηλώσεις να προσέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και μας προτάθηκε για την περίοδο Ιουλίου και Αυγούστου να συμμετάσχουμε και πάλι στην χορήγηση των δωρεάν self test σαφέστατα σε πολύ μικρότερο πληθυσμό, πια θα είναι πιο στοχευμένες οι ομάδες. Μας δηλώθηκε ότι δεν θα υπάρχει η υποχρεωτικότητα πια στους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάνει τον εμβολιασμό τους να πάρουν self test .Άρα μιλάμε για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και τον δημόσιο που δεν είναι εμβολιασμένοι και στους νέους ηλικίας 18-30 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί .Μιλάμε για στοχευμένες ομάδες πληθυσμού “
Για τις αντιδράσεις των φαρμακευτικών συλλόγων Αχαΐας και Αττικής
Σχετικά με τις αντιδράσεις από τους φαρμακευτικούς συλλόγους Αχαΐας και Αττικής, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι ” η πρόταση η οποία έχει έρθει τώρα πια από την Πολιτεία θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό Συμβούλιο που συμμετέχουν και συνάδελφοι και των Πατρών και της Αττικής .Εκεί θα γίνει μια συζήτηση ενδελεχής “.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.