Quantcast
Κορονοϊός: Πότε θα "πέσουν" οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους - Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση τους - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Πότε θα “πέσουν” οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους – Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση τους

δημοσιεύτηκε:

Την κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους εξετάζει η Επιτροπή των ειδικών, η οποία συνεδριάζει σήμερα. Ο κύβος ερρίφθη και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα… πετάξουμε τις μάσκες πριν από την 1η Ιουλίου. Ο καλός καιρός σε συνδυασμό με την πορεία των εμβολιασμών αποτελούν τους βασικούς “συμμάχους” προς αυτή την κατεύθυνση και με βάση τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα, οι ειδικοί είναι θετικοί στο να δοθούν περισσότερες ανάσες ελευθερίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους θα καταργηθεί και για τους εμβολιασμένους και για τους ανεμβολίαστους, καθώς θα ήταν δύσκολη η αστυνόμευση του συγκεκριμένου μέτρου, να ελέγχουν δηλαδή οι Αρχές ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι.
Η υποχρεωτικότητα της μάσκας, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα διατηρηθεί σε χώρους με συνωστισμό, όπως πλατείες, γήπεδα, θέατρα και συναυλιακούς χώρους, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση της στα συγκεκριμένα μέρη. Υποχρεωτική θα είναι ωστόσο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε πλοία και αεροπλάνα, αλλά και στα εμπορικά καταστήματα και γενικότερα σε κλειστούς χώρους.

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις
Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα συμμετέχει στην απογευματινή ενημέρωση και αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις για τις μάσκες. Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε νωρίτερα και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στον ΣΚΑΙ.
«Ελπίζω ότι θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών σήμερα. Ελπίζω ότι θα έχουμε απόφαση εντός της ημέρας. Για την εφαρμογή ελπίζω σύντομα. Περιμένω την εισήγηση της Επιτροπής», δήλωσε χαρακτηριστικά για την κατάργηση του υποχρεωτικού μέτρου της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.
Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας στις 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το υπουργείο.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.