Quantcast
Έτοιμο το πόρισμα για τον ποινικό κώδικα: Ποιες αλλαγές έρχονται - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Έτοιμο το πόρισμα για τον ποινικό κώδικα: Ποιες αλλαγές έρχονται – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Εντός των επόμενων ημερών θα παραδοθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής παρακολούθησης του ποινικού κώδικα, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Όπως είπε: “Είναι έτοιμο το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα. Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να μας παραδοθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης όπου θα υπάρχει μια διαβούλευση, πριν οδηγηθούμε στη γνωστή διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο θα υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών, το λέμε εκ των προτέρων, ισχύει αυτό που σας λέω”.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον νόμο Παρασκευόπουλου λέγοντας δεν ισχύει πλέον. ” Ό νόμος Παρασκευόπουλου μετά από πολλές παρατάσεις έκλεισε, δεν υφίσταται πλέον, από τον Αύγουστο 2019 , αυτό είναι ξεκάθαρο” τόνισε ωστόσο πρόσθεσε ότι: “Κάποιες βεβαίως από τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου είχαν ενσωματωθεί στον Ποινικό Κώδικα του 2019”, σημείωσε.
Για τα ισόβια
Σε ερώτηση εάν θα αυξηθούν τα χρόνια στα ισόβια είπε: “Θα είναι φαντάζομαι τουλάχιστον 18 χρόνια με βάση αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής από τις συζητήσεις που έχουν γίνει με τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή. Θα υπάρχει συμβούλιο το οποίο θα κρίνει ανάλογα με τη φύση του εγκλήματος εάν και κατά πόσο αυτός ο οποίος συμπλήρωσε αυτά τα χρόνια με τις όποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις μπορεί να τύχει και με βάση το έγκλημα το οποίο διέπραξε της υφ’ όρον απόλυσης, που αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα τεράστιο ζήτημα που μας απασχολεί μέχρι να το δούμε από μια άλλη οπτική”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.