Quantcast
Επισπεύδονται οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους - Τι εξετάζεται - enikonomia.gr
share

Επισπεύδονται οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους – Τι εξετάζεται

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Σιαδήμα
Να δώσει περισσότερη ώθηση στους εμβολιασμούς επιδιώκει η κυβέρνηση μέσα από κινήσεις που θα περιλαμβάνουν και τις διευκολύνσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Σε μια περίοδο που η καθημερινή ροή των εμβολιασμών βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να υπάρξει μειωμένο ενδιαφέρον από τους πολίτες λόγω θέρους. Όπως είναι φυσικό, κάποιοι μπορεί να μεταθέσουν το ραντεβού τους για μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ή να αποφασίσουν να κάνουν το εμβόλιο από φθινόπωρο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως, ο εμβολιαστικός σχεδιασμός και το τείχος ανοσίας μπορεί να πάνε πιο πίσω και το κυβερνητικό επιτελείο θέλει πάση θυσία να αποφύγει κάτι τέτοιο, την ώρα που η μετάλλαξη «Δέλτα» έχει εμφανιστεί και στη χώρα μας.

Ήδη στην κυβέρνηση πραγματοποιούνται συσκέψεις, με στόχο να αναζητηθούν κίνητρα για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται και τα προνόμια των εμβολιασμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη πραγματοποιήθηκε μια ακόμα τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την οποία, εκτός των άλλων, συζητήθηκε και η εμβολιαστική κατάσταση. Σε αυτή τη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο επικεφαλής της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Το βασικό μήνυμα σε αυτή τη συνεδρίαση ήταν πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα φέτος δεν πρέπει να πάει διακοπές. Μάλιστα, το ίδιο υποστήριξε, λίγες ώρες πριν, και ο Β. Κικίλιας, στην προσύσκεψη που είχε με τον Μ. Θεμιστοκλέους και την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο θα είναι οι βασικοί άξονες που θα ακολουθηθούν:
– Νέα καμπάνια ενημέρωσης για τα εμβόλια και τα πλεονεκτήματα που έχουν.
– Προνόμια και διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους. Παράλληλα, εξετάζεται όμως και το ενδεχόμενο να δοθούν και οικονομικά κίνητρα για όσους εμβολιαστούν. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχουν λοταρίες, όπως γίνεται ήδη σε χώρες του εξωτερικού, ή ακόμα και εκπτώσεις σε κάποια προϊόντα. Πάντως, όσον αφορά το θέμα των οικονομικών κινήτρων, η συζήτηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.