Quantcast
Καταστήματα εστίασης και διασκέδασης: Νέο ωράριο λειτουργίας - Τι λέει ο γγ Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Ν. Θεσσαλονίκης - enikonomia.gr
share

Καταστήματα εστίασης και διασκέδασης: Νέο ωράριο λειτουργίας – Τι λέει ο γγ Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Ν. Θεσσαλονίκης

δημοσιεύτηκε:

Άλλαξε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης και διασκέδασης μετά την άρση του μέτρου για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι έως τις 27 Ιουνίου τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης έκλειναν λίγο μετά τη 01:00, ωστόσο από τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου υπάρχει πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.
Επίσης σημειώνεται ότι σε ό,τι αφορά τη μάσκα:
-Ισχύει η διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.
-Ισχύει η διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, με μόνη εξαίρεση εξωτερικούς χώρους όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός /συνωστισμός.

Τι λέει ο γγ Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων
Αδυνατούν οι εστιάτορες να ελέγξουν τους πελάτες τους για το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, προειδοποίησε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ του Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης αναφερόμενος στο πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση για τους εμβολιασμένους και τους μη.
Όπως είπε, το μέτρο που θα εφαρμοστεί για τους αμιγείς χώρους βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Δηλαδή να μπορεί ο επιχειρηματίας να επιλέξει εάν το κατάστημα του θα ενταχθεί στους αμιγείς χώρους. Ωστόσο θεώρησε απαράδεκτο το να υπάρχουν στους μεικτούς χώρους άτομα στην είσοδο και να ελέγχουν ποιοι πελάτες έχουν κάνει rapid test ή ποιοι έχουν εμβολιαστεί. Και αυτό διότι η επιχείρηση θα πρέπει να προσλάβει σε τέτοιους δύσκολους καιρούς δύο επιπλέον υπαλλήλους, έναν στην πρωινή βάρδια και τον άλλον απογευματινή βάρδια μέσα στο χώρο του καταστήματος για να είναι στην πόρτα και να ελέγχουν τους πελάτες εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.
Και πρόσθεσε ότι αυτό είναι “επιβάρυνση άλλες 2.000 ευρώ τον μήνα για ένα κατάστημα εστίασης”.
Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι για τον κλάδο αυτόν που υπολειτούργησε τόσο καιρό, έρχεται η κυβέρνηση και “λέει πάρτε και άλλο προσωπικό και διώξτε όσο κόσμο δεν έχει εμβολιαστεί .Το 40% πολιτών έχει εμβολιαστεί μέχρι τώρα. Καταλαβαίνετε ότι το 60% πολιτών θα πρέπει να κάνει rapid test για να μπει στα καταστήματα μας .Καταλαβαίνετε ότι δεν θα έρχονται καθόλου “oι πολίτες.
Επίσης, επεσήμανε ότι η Ένωση θα πραγματοποιήσει μια άτυπη δημοσκόπηση στη Θεσσαλονίκη για να μάθει πόσες επιχειρήσεις θα δηλώσουν μικτές και πόσες αμιγείς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.