Quantcast
Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση δεν θα λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα - Τι είπε για τους χώρους διασκέδασης - enikonomia.gr
share

Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση δεν θα λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα – Τι είπε για τους χώρους διασκέδασης

δημοσιεύτηκε:

Την Δευτέρα και την Τρίτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς για το νέο καθεστώς στους χώρους διασκέδασης, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.
Όπως είπε σχετικά με το νέο καθεστώς για τους χώρους διασκέδασης, “μέχρι την επόμενη Πέμπτη εκκινεί το νέο πρόγραμμα, o νέος σχεδιασμός. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις εκ μέρους των αρμοδίων υπουργών την Δευτέρα και την Τρίτη, όταν θα έχουμε όλα τα ψηφιακά εργαλεία στη διάθεσή μας. Θέλω να πω ότι τα αξιολογούμε, θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα”.
Για τα απαγορευτικά μέτρα
Εν συνεχεία ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα. “Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα. Δεν θα δούμε δηλαδή τα μέτρα τα οποία είχαμε δει στο παρελθόν και αυτό για πολλούς λόγους. Πρώτος και σημαντικός λόγος είναι ότι δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία”, τόνισε και πρόσθεσε ότι “αυτή τη στιγμή δεν αντέχουμε να πάμε σε νέα καθολικά μέτρα, η οικονομία μας έχει πεπερασμένες δυνατότητες και δεν θα τη διακινδυνεύσουμε. Το δεύτερο και σημαντικό ζήτημα είναι ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μια εντελώς διαφορετική φάση σε σχέση με τη φάση που βρισκόμασταν πριν από 6 μήνες, πολύ περισσότερο πριν από ένα έτος και τούτο διότι το εμβόλιο έχει καταστεί καθολικό αγαθό, δηλαδή όλοι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν”.
Για τους κλειστούς χώρους
Σε ερώτηση εάν θα μπορούν να μπουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι σε κλειστό χώρο απάντησε τα εξής: ” Όπως γνωρίζετε υπήρξε ένα σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τους κλειστούς χώρους. Και νομίζω ότι πρωτίστως αυτό θα μας αφορά από τον Σεπτέμβριο διότι και λόγω του δικού μας εύκρατου κλίματος, αυτήν την περίοδο μπορούμε να απολαμβάνουμε τους εξωτερικούς υπαίθριους χώρους. Τι είπαμε λοιπόν; Είπαμε ότι ειδικά για τους κλειστούς χώρους θα πρέπει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης να επιλέξει εάν θα πάει σε χώρους αμιγώς εμβολιασμένων ή σε χώρους μικτούς. Αυτό είναι αναγκαίο για την προστασία της δημόσιας υγείας “.
Για τη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους
Όσον αφορά στο εάν θα επιστρέψει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στου εξωτερικούς χώρους είπε ότι “δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός. Η μάσκα αποτελεί ένα σοβαρότατο μέτρο προφύλαξης” και ξεκαθάρισε ότι ” στους εσωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική η μάσκα παντού, στους εξωτερικούς χώρους η μάσκα είναι υποχρεωτική εκτός από τους χώρους εκείνους που δεν υπάρχει συγχρωτισμός μεγάλος”.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.