Quantcast
Πιερρακάκης: Τον Σεπτέμβριο οι ψηφιακές υπογραφές στους δικηγόρους- Τι είπε για τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας - enikonomia.gr
share

Πιερρακάκης: Τον Σεπτέμβριο οι ψηφιακές υπογραφές στους δικηγόρους- Τι είπε για τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας

δημοσιεύτηκε:

Σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη η εφαρμογή “ΜyHealth” για τους πολίτες, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην εφημερίδα “TO BHMA”.
Όπως είπε σχετικά με την εφαρμογή ” με την εμπειρία αλλά και την υποδομή που διαθέτουμε, σχεδιάσαμε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας την εφαρμογή MyHealth που θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες. Οι πολίτες θα αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης .Το Myhealth θα αποτελέσει και το πρόπλασμα για τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας έτσι ώστε σε μια ενιαία εφαρμογή ο πολίτης να έχει ενιαία πρόσβαση σε όλα τα ιατρικά του δεδομένα”.
Στη συνέχεια ρωτήθηκε “πώς εξελίσσεται η συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης; Πότε θα δούμε τις πρώτες ψηφιακές δίκες;”
Όπως απάντησε ο υπουργός: “Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική. Η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης θα έχει πολλαπλά οφέλη. Η επιλεγμένη χρήση εργαλείων τηλεδιάσκεψης στις δίκες αποτελεί σημαντικό μέρος του σχεδίου μας. Υπάρχουν και δεκάδες ακόμη διαδικασίες που μπορούν να επιταχύνουν και να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των δικαστηρίων. Πάρτε για παράδειγμα το ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας που καθιερώσαμε πρόσφατα: με ένα έγγραφο αντικαταστήσαμε 25 επιμέρους. Μέχρι τον Σεπτέμβριο πρόκειται να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την αναβάθμιση των ψηφιακών διαδικασιών στα δικαστήρια με τη δωρεάν χορήγηση σύγχρονων ψηφιακών υπογραφών σε όλους τους δικηγόρους της χώρας”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.