Quantcast
Άρση των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο τη Δευτέρα - Τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις - enikonomia.gr
share

Άρση των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο τη Δευτέρα – Τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις

δημοσιεύτηκε:

Την άρση των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο τη Δευτέρα εξετάζουν στην κυβέρνηση αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και κατόπιν εισήγησης των ειδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο θέμα θα βρεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση των ειδικών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. Εκεί θα εξεταστεί η πορεία της πανδημίας στο νησί των Ανέμων και θα αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία για να καταλήξουν σε μια απόφαση σχετικά με το εάν τα περιοριστικά μέτρα αρθούν ή θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και μετά τη Δευτέρα.
Σημειώνεται ότι από το Σάββατο 17 Ιουλίου η Μύκονος βρίσκεται σε «καθεστώς περιορισμών» λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν στην περιοχή, προκαλώντας ανησυχία. Συγκεκριμένα ισχύει έως και τη Δευτέρα 26 Ιουλίου η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 1 έως και τις 5 τα ξημερώματα, όπως και η απαγόρευση της μουσικής στα μαγαζιά όλο το 24ωρο, ενώ έχουν ανακοινωθεί και τσουχτερά πρόστιμα σε όσους κάνουν εκδηλώσεις σε ιδιωτικούς και μη επαγγελματικούς χώρους με παρουσία πάνω από 20 άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών της εστίασης, της διασκέδασης και του τουρισμού ήταν έντονες για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τη μουσική καθώς έκαναν λόγο για κίνδυνο πολλών ακυρώσεων στις κρατήσεις και υποστήριζαν από την πρώτη στιγμή πως με τα συγκεκριμένα μέτρα θα είναι καταστροφική η σεζόν.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.