Quantcast
Συνεδριάζουν οι ειδικοί: Στο επίκεντρο τα νησιά - Τι εξετάζεται για τους εργαζομένους στην εστίαση - enikonomia.gr
share

Συνεδριάζουν οι ειδικοί: Στο επίκεντρο τα νησιά – Τι εξετάζεται για τους εργαζομένους στην εστίαση

δημοσιεύτηκε:

Συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξέλιξη της πανδημίας και τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης βρίσκεται η πρόταση να ισχύσει το μέτρο της διενέργειας διπλού τεστ για τον κορονοϊό από τους εργαζομένους που δεν έχουν εμβολιαστεί σε όλους τους χώρους της εστίασης σε όλα τα νησιά. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα πολύ μικρά νησιά, όπως Σχοινούσα, Ηρακλειά κ.α. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα ελέγχονται δύο φορές, με ένα rapid και ένα self test εφόσον η πρόταση των ειδικών «περάσει». Το συγκεκριμένο μέτρο έχει τεθεί σε εφαρμογή ήδη στα έξι νησιά όπου είχε σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων και κατηγοριοποιήθηκαν σε «πορτοκαλί» επίπεδο αυξημένης επιτήρησης από την περασμένη εβδομάδα.
Έτσι, σε υποχρεωτικό self test και rapid test υποβάλλονται από το Σάββατο 17 Ιουλίου μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις που απασχολούνται στις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και στους δήμους Ιητών, Θήρας και Πάρου.
Σημειώνεται ότι απόψε δεν αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για νέα περιοριστικά μέτρα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Θα επαναλάβει όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, την ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει έντονος συγχρωτισμός και συνωστισμός.
Προβληματισμός υπάρχει πάντως τις τελευταίες ημέρες και για την αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να λαμβάνονται μέτρα για τη θωράκισή τους. Από εβδομάδα σε εβδομάδα διπλασιάζεται ο αριθμός των ατόμων που φτάνουν στα εξωτερικά ιατρεία ωστόσο υπάρχει μια επιπέδωση στις νοσηλείες στις ΜΕΘ. Το θετικό είναι ότι οι νοσηλείες αφορούν περισσότερο σε νέους και «απελευθερώνονται» πιο γρήγορα τα κρεβάτια. Στην τελευταία εφημερία είχαμε 161 εισαγωγές ενώ τα εξιτήρια ανήλθαν στα 110.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.