Quantcast
Μητσοτάκης: "Όχι" στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών - Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: “Όχι” στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών – Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους

δημοσιεύτηκε:

Νέα έκκληση απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπαιδευτικούς προκειμένου να εμβολιαστούν από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός “καθώς πλησιάζει πια ο Σεπτέμβριος το πρώτο μας μέλημα θα είναι να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Όλοι γνωρίζουμε ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει ποτέ τη φυσική παρουσία των μαθητών στην τάξη».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι “θα πρέπει όλοι σε αυτή την αίθουσα να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να πείσουμε τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς μας να σπεύσουν να κάνουν το βήμα να εμβολιαστούν”. Ο ίδιος τόνισε ότι “μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Αποφάσισα όμως ότι αυτή δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση. Άνω του 70% έχει εμβολιαστεί. Σημαντικός αριθμός δεν έχει κάνει αυτή την κίνηση. Θα πρέπει να στείλουμε όλα τα κόμματα ένα σήμα που αυτό εγκυμονεί για την υγεία των εκπαιδευτικών” και συμπλήρωσε ότι “γνωρίζουμε ότι η πανδημία, το 4ο κύμα αφορά πρώτα και πάνω από όλα τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Έχουν ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους, απέναντι στην οικογένειά τους και απέναντι στα παιδιά. Η αναπλήρωση ενός εκπαιδευτικού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλω να επαναλάβω την έκκλησή μου στους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν”.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε για εκείνους που θα επιλέξουν τελικά να μην εμβολιαστούν “είναι βέβαιο ότι θα υποστούν πρόσθετη ταλαιπωρία. Θα ζητήσουμε συχνά εργαστηριακή τεστ προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στην τάξη”. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι “έχει ανοίξει η πλατφόρμα για εφήβους 15-17 ετών και από την Παρασκευή από 12-15 ετών. Είναι μια προσωπική απόφαση, κάθε οικογένεια θα κάνει αυτό που θεωρεί σωστό. Αν είχα παιδί σε αυτή την ηλικία δεν θα είχα κανένα δισταγμό να το εμβολιάσω».

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.