Quantcast
Γώγος για ανεμβολίαστους: Πώς θα πρέπει να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους και σούπερ μάρκετ - enikonomia.gr
share

Γώγος για ανεμβολίαστους: Πώς θα πρέπει να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους και σούπερ μάρκετ

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα πρέπει να εισέρχονται από Σεπτέμβριο οι ανεμβολίαστοι πολίτες σε κλειστούς χώρους αλλά και στα σούπερ μάρκετ έδωσε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσέρχονται τον Σεπτέμβριο σε καταστήματα, σε κλειστούς χώρους και σε εστιατόρια με αρνητικό μοριακό τεστ απάντησε τα εξής: “Για να υπάρχει ασφάλεια πρέπει εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι “και πρόσθεσε ” Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς ένα rapid test για να πάει να ψωνίσει – γιατί έτσι πρέπει να κάνει. Γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Δέλτα και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους”.
Εν συνεχεία εξήγησε την πολυπλοκότητα που δημιουργείται από την κατάσταση του να είναι εμβολιασμένο το 60 % του πληθυσμού της χώρας και το υπόλοιπο ποσοστό που δεν είναι εμβολιασμένο να τρέχει να κάνει τεστ για κορονοιο πριν μπει σε κλειστό κατάστημα .” Είναι δύσκολο να συμβεί και πάρα πολύ προβληματικό για την καθημερινότητα μας . Είναι πολύ απλό να εμβολιαστούμε και να τελειώνουμε”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι ” εάν δεν εμβολιαστούμε, δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά . Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας” . Εάν αυτό θα γίνει πριν μπει ο ανεμβολίαστος σε σούπερ μάρκετ ή εάν θα πρέπει να κάνει 2 φορές την εβδομάδα τεστ για τον κορονοιο ,να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια ότι δεν μεταδίδει τον ιό και ότι δεν είναι θετικός ,αυτό είναι εξαιρετικά πολύπλοκο αλλά θα μπούμε και σε αυτό , σημείωσε μεταξύ άλλων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.