Quantcast
Εφιαλτικό το σκηνικό στη Βαρυμπόμπη - Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Εφιαλτικό το σκηνικό στη Βαρυμπόμπη – Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Πύρινη κόλαση στη Βαρυμπόμπη, όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωσή της, κυρίως με τα εναέρια μέσα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μεγάλο και ουσιαστικά μιλάμε για τρεις εστίες. Μια στην Άνω Βαρυμπόμπη, μια κοντά σε ιππικούς ομίλους της ευρύτερης περιοχής, όπου υπάρχει και επιχείρηση απομάκρυνσης των αλόγων και μια τρίτη που κινείται προς τον οικισμό Αδάμες. Αυτή η τρίτη εστία είναι που προβληματίζει περισσότερο τις Αρχές, γι’ αυτό δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες και έχουν παραταχθεί επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να μην περάσουν οι φλόγες στη γειτονική βιομηχανική περιοχή. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι εκκενώνεται ο οικισμός Αδάμες, ενώ έχει εκκενωθεί και μια κατασκήνωση κοντά στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, στην οποία βρίσκονταν περίπου 80 παιδιά που έχουν μεταφερθεί ήδη σε ασφαλές σημείο.




Αυτή την ώρα στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.
Το θετικό στοιχείο, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, είναι ότι δεν φυσάει δυνατός αέρας κάτι που αφήνει ελπίδες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγιναν και αρκετές εκρήξεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν οι εκρήξεις, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί αφού η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο.


Η Πολιτική Προστασία έστειλε δύο μηνύματα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.
Το πρώτο μήνυμα ανέφερε: «Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».
Το δεύτερο μήνυμα καλούσε όσους βρίσκονται στην περιοχή Μορτερού βόρεια κόμβου, Ερυθραίας, Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού. \
Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε σε περιοχή Μορτερού βόρεια κόμβου Ερυθραίας Αττικής, κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε οδηγίες αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό στο ύψος της Λυκόβρυσης και στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης για να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστών. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς και στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

ΑΔΜΗΕ-Επανήλθαν τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης – Σε εξέλιξη το φαινόμενο
Επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) που τέθηκαν νωρίτερα εκτός εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου του ΑΔΜΗΕ. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.
Επισημαίνεται ακόμη ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς αλλά και ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έστειλαν αναγνώστες του enikos.gr







Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.