Quantcast
Νίκος Χαρδαλιάς: 56 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα - Αυτά είναι τα μεγάλα μέτωπα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Νίκος Χαρδαλιάς: 56 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα – Αυτά είναι τα μεγάλα μέτωπα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για 56 ανοιχτές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα έκανε λόγο στην έκτακτη ενημέρωση στις 2 το μεσημέρι ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Υπάρχουν 56 ανοιχτές πυρκαγιές με κυριότερες αυτές στην Αττική, στην Εύβοια, στη Μεσσηνία, στην Ανατολική Μάνη, και στην αρχαία Ολυμπία», είπε αρχικά και αναφέρθηκε ειδικά σ’ αυτή στις Αφίδνες, λέγοντας: «Η φωτιά έχει δύο μέτωπα στην Εθνική Οδό. Έχουν καταγραφεί ζημιές σε επιχειρήσεις και οικίες, κυρίως στον παράδρομο της Εθνικής. Έχουν σταλεί 13 μηνύματα για εκκένωση οικισμών και οδηγίες. Συνολικά στο μέτωπο της Αττικής επιχειρούν 450 πυροσβέστες, 40 πεζοπόρα τμήματα και 150 οχήματα. Αναμένουμε σταδιακή ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ώρες που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη λίμνη Μαραθώνα».
Εν συνεχεία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια. Έκανε λόγο για μεγάλο μέτωπο, στο οποίο «επιχειρούν 240 πυροσβέστες». Όπως επισήμανε ότι «η πυρκαγιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις και κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις στο απότομο ανάγλυφο του ορεινού όγκου της Βόρειας Εύβοιας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς τονίζοντας ότι ενισχύονται τα εναέρια μέσα, ενώ ήδη επιχειρεί το ρωσικό Beriev στο Μαντούδι.
Για την Αρχαία Ολυμπία τόνισε: «Είχαμε και νέο μέτωπο σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία. Συνολικά επιχειρούν 210 πυροσβέστες. Μέσω του 112 εκκενώθηκαν 32 οικισμοί. Οι άνεμοι πνέουν με 5 μποφόρ».
Κλείνοντας την ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να μην φτάσει η φωτιά στο κέντρο υψηλής τάσης στο Κρυονέρι. Από την ΔΕΔΔΗΕ έχουν προγραμματιστεί εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώρα με την ώρα. Ζητούμε τη συνεργασίας σας. Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Παρακαλώ για την υιοθέτηση των οδηγιών».

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.