Quantcast
Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν για το Αφγανιστάν: Κοινή πρόκληση οι προσφυγικές πιέσεις - enikonomia.gr
share

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν για το Αφγανιστάν: Κοινή πρόκληση οι προσφυγικές πιέσεις

δημοσιεύτηκε:

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, που είχαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνομιλία κράτησε μισή ώρα και πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. Οι δύο ηγέτες εκτός από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν συζήτησαν και για τις προσφυγικές πιέσεις που ενδέχεται να προκύψουν, καθώς Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση.

Tην Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα γίνει αποθήκη προσφύγων της Ευρώπης. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, η οποία έχει αναλάβει αρκετά μεγάλο βάρος ως εξωτερικό σύνορο της Ε.Ε. (και η οποία έχει αναγνωρίσει στο πλαίσιο της Ε.Ε. και το βάρος που έχει δεχθεί η Τουρκία).

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να υποστηριχθούν οι χώρες της άμεσης γειτονίας, ώστε οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους.

Συζητήθηκε ακόμα η κλιματική κρίση, με αφορμή τις πολλαπλές δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα, μια κοινή πρόκληση που αφορά όλες τις χώρες της Μεσογείου. Το περιβάλλον είναι ένας τομέας στον οποίο οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν στενά – είναι ένας από τους τομείς της θετικής ατζέντας στην οποία είχαν συμφωνήσει οι κκ. Φραγκογιάννης και Ονάλ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.