Quantcast
Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας – Οι τελευταίες πληροφορίες - enikonomia.gr
share

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας – Οι τελευταίες πληροφορίες

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση του προσώπου, που θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, στις 11:30, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Η φημολογία είναι έντονη για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο είναι “ορφανό”, μετά την εμπλοκή που υπήρξε με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή ο Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

“Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η καινούργια πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Προφανώς και θα υπάρξει υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάρει την απόφαση να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τη δομή της πολιτικής προστασίας”, είπε χαρακτηριστικά.

Υποψήφιος ο Χρήστος Στυλιανίδης;

Τις τελευταίες ώρες, η φημολογία είναι έντονη για την υποψηφιότητα του Χρήστου Στυλιανίδη.

Πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται επίσημα, αναφέρουν πως φαίνεται ο Χρήστος Στυλιανίδης να έχει “κλειδώσει” για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Από το Μαξίμου, πάντως, εμφανίζονται να παραπέμπουν στις αυριανές ανακοινώσεις.

Ποιος είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Χρήστος Στυλιανίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 26 Ιουνίου 1958 και είναι Ελληνοκύπριος πολιτικός.

Διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων και ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014.

Επίσης, διετέλεσε κυβερνητικός Εκπρόσωπος και βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας εκλεγμένος με τον ΔΗΣΥ την περίοδο 2006-2013.

Συνεργάστηκε με τον Γιάννο Κρανιδιώτη και ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 1995 ίδρυσε, μαζί με άλλους πολίτες, την Κίνηση Πολιτικού Εκσυγχρονισμού με στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής Κύπρου και τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Το 1998 διορίστηκε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη. Παρέμεινε στη θέση αυτή έως το 1999. Παραιτήθηκε από τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου το 1999 για λόγους «αρχής σε θέματα εξυγίανσης και διαφθοράς της δημόσιας ζωής», μετά από καταγγελίες για διαφθορά που διατυπώθηκαν εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη.

Την περίοδο 2006-2008 ήταν Επίτροπος Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΔΗΣΥ. Στη συνέχεια διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ και Συντονιστής του Τομέα Εσωτερικών και Αποκέντρωσης του ΔΗΣΥ.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2006 εκλέχτηκε βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεκλέχθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2011 για την Ι΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επιπλέον, ήταν μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Την 1η Μαρτίου 2013 διορίστηκε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη. Παρέμεινε στη θέση έως το 2014, οπόταν και παραιτήθηκε ως αποτέλεσμα της απόφασης του να διεκδικήσει έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις ευρωεκλογές του 2014.

Στις Ευρωεκλογές του 2014 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τον ΔΗΣΥ για την περίοδο 2014-2019. Συμμετείχε στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στις 24 Οκτωβρίου 2014 διορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως υπεύθυνος για το συντονισμό αντιμετώπισης του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία.

Στις 31 Οκτωβρίου 2014 παραιτήθηκε από τη θέση του ευρωβουλευτή, αναλαμβάνοντας τη θέση του Ευρωπαίου Επίτροπου για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων. Η θητεία του ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2019.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.