Quantcast
Αλέξης Τσίπρας - ΔΕΘ: Μιλά ο κ. Μητσοτάκης που δεν γνωρίζει πόσο έχει μια φρατζόλα ψωμί - enikonomia.gr
share

Αλέξης Τσίπρας – ΔΕΘ: Μιλά ο κ. Μητσοτάκης που δεν γνωρίζει πόσο έχει μια φρατζόλα ψωμί

δημοσιεύτηκε:

Για τη μεσαία τάξη και την κριτική που του ασκεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τα μέτρα που εξήγγειλε και για την κριτική που δέχεται από τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «θεωρώ αδιανόητο να μιλά ο κ. Μητσοτάκης ως εκπρόσωπος ενός κόμματος που διέλυσε τη μεσαία τάξη από το 2012, να λέει σε μένα που προέρχομαι από τη μεσαία τάξη ότι δεν έχω δικαίωμα να ομιλώ. Μιλά εκείνος που δεν γνωρίζει πόσο έχει μία φρατζόλα ψωμί».

Αλέξης Τσίπρας: Αναγκαστήκαμε να επιβαρύνουμε τη μεσαία τάξη

Για την αντιμετώπιση της μεσαίας τάξης επί της κυβέρνησής του είπε «αναγκαστήκαμε να επιβαρύνουμε τη μεσαία τάξη κατά την διάρκεια της θητείας μας».

«Δεν ήταν επιλογή μας, ήταν ανάγκη εθνική για να βγούμε από τα μνημόνια και να ρυθμίσουμε το χρέος…» σημείωσε και προσέθεσε: «Εμείς αφήσαμε 37 δισ. στο δημόσιο ταμείο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τι αφήνει; Αφήνει χρέη και μόνο χρέη».

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τη χρηματοδότηση των μέτρων

Όσο για τη χρηματοδότηση των μέτρων που πρότεινε, είπε ότι «υπάρχει μία ευκαιρία να στηριχθεί η οικονομία δίχως την ασφυκτική πίεση των πλεονασμάτων και του Συμφώνου Σταθερότητας και γιατί η χώρα δανείζεται φθηνά, αλλά και λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να την χάσουμε» καθώς «κάποια στιγμή θα επιστρέψουν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα» προσέθεσε.

Είπε πως αυτή τη στιγμή διεξάγεται μία ευρωπαϊκή συζήτηση για το πού θα προσγειωθεί η Ε.Ε. μετά την πανδημία, σημειώνοντας πως οι χώρες του Νότου πρέπει να έχουν ενιαία θέση, και προσέθεσε:

«Δεν ξέρω ποια είναι η θέση της κυβέρνησης…. Η κυβέρνηση ψήφισε ένα μεσοπρόθεσμο που περιλαμβάνει δημοσιονομική διόρθωση εννέα μονάδων σε δύο χρόνια, πριν καν ανοίξει η συζήτηση».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.