Quantcast
Telegraph: Φτάνει πια! Ήρθε η ώρα του Grexit - enikonomia.gr
share

Telegraph: Φτάνει πια! Ήρθε η ώρα του Grexit

δημοσιεύτηκε:

Με τίτλο «Φτάνει πια, η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ», φιγουράρει ψηλά στον ιστότοπο της Telegraph δημοσίευμα που εξηγεί γιατί -με βαριά καρδιά- το Grexit είναι η λύση απέναντι στις αδιέξοδες προσπάθειες να συμβιβαστούν τα ασυμβίβαστα.

Φτάνει πια, γράφει. Οι δύο θέσεις δεν μπορούν να συμβιβαστούν και παρόλο που δεν υπάρχει περιθώριο αμφιβολίας ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμη αυτό το ατελείωτο έπος, είναι καιρός να βρούμε τον τρόπο και να οργανωθούμε για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνει η Telegraph.

Υποστηρίζουμε, αναφέρει, κάτι τέτοιο με βαριά καρδιά, γιατί παρόλο που η εφημερίδα μας -ανέκαθεν- αναγνώριζε την πολιτική και οικονομική τρέλα της νομισματικής ένωσης, εάν ένα μέλος εγκαταλείψει τα άλλα μέλη δεν θα υπάρχει γυρισμός. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα γεωπολιτικές, αλλά και τις οικονομικές συνέπειες. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη, σχολιάζει.

Η μικροσκοπική Ελλάδα, λέει, μονοπωλεί το χρόνο και την ενέργεια των πολιτικών ηγετών στο βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού σχεδίου, ενώ πολύ πιο σημαντικά θέματα, όπως η μαζική ανεργία, η εισροή παράνομων μεταναστών και η απειλή πολέμου στα σύνορα της Ευρώπης από τη Ρωσία του Πούτιν, δεν αντιμετωπίζονται.

Για την Ελλάδα, είναι ολοφάνερο πως δεν υπάρχουν τα καλά αποτελέσματα που θα έπρεπε να είχε. Είτε χρεοκοπήσει, θα αφήσει το ευρώ και να οδηγηθεί σε περαιτέρω βραχυπρόθεσμες δυσκολίες, είτε θα συνεχίσει -κανονικά- με την εξαθλίωση που επιβάλλεται από τους διεθνείς πιστωτές της, υπογραμμίζει.

Μέχρι στιγμής, η Ευρώπη έχει αρνηθεί τη διαγραφή του χρέους της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη μεριά του, απέρριψε το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που απαιτείται από τη μισητή Τρόικα, θεωρώντας πως αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατική εντολή που έλαβε.

Η εφημερίδα σημειώνει πως η αποχώρηση από το ευρώ, θα πρέπει να γίνει με ένα… βελούδινο γάντι, με τη βοήθεια ενός αντίστοιχου σχεδίου Μάρσαλ. Έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Ελλάδα δεν οδηγηθεί σε ένα οικονομικό και πολιτικό χάος.

Με τη βοήθεια της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας μπορεί να καθορίσει ένα νέο νόμισμα. Οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να συμφιλιωθούν με μεγάλα ”κουρέματα” λόγω της υποτιμημένης δραχμής.

Ανεξάρτητα από το πώς θα γίνει, είναι δύσκολο να δούμε άλλο τρόπο για να προχωρήσουμε. Αυτή η εξουθενωτική παρωδία έχει κρατήσει πολύ. Ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να πάρει πίσω τον έλεγχο του οικονομικού πεπρωμένου της, καταλήγει.

Πηγή: enikos.gr

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.