Quantcast
Κορονοϊός: Και επίσημα στο “κόκκινο” Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Και επίσημα στο “κόκκινο” Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα

δημοσιεύτηκε:

Η Θεσσαλονίκη μπήκε και επίσημα στο “κόκκινο” στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, έπειτα και από την σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Επιδημιολόγων.
Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 325 νέα κρούσματα κορονοϊού στη συμπρωτεύουσα.

Σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού, δηλαδή στο “κόκκινο” μπήκαν επίσης η Χαλκιδική, το Κιλκίς και η Λάρισα, όπως προκύπτει από τον επιδημιολογικό χάρτη.
Αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας για το πότε θα ξεκινήσει το μίνι lockdown στις περιοχές αυτές, δηλαδή από ποια ημέρα θα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα με στόχο την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.

Πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, ανέφεραν ότι η απόφαση για την επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη ελήφθη δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση των νοσοκομείων της συμπρωτεύουσας καθώς εκεί μεταφέρονται ασθενείς από τους όμορους “κόκκινους” νομούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν ημέρες που η πληρότητα στις ΜΕΘ φτάνει ακόμη και το 95%.
Ένας ακόμη παράγοντας που φαίνεται πως οδήγησε τους ειδικούς σε αυτή την απόφαση, είναι η παρουσία πολλών φοιτητών στη Θεσσαλονίκη και άρα η κινητικότητα είναι μεγάλη. Οι ειδικοί επιδιώκουν να ελεγχθεί η πανδημία στη συμπρωτεύουσα πριν έρθει το φθινόπωρο, οπότε και αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού λόγω της παραμονής σε κλειστούς χώρους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.